gregoorr Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Szukałem po necie i nie ma za bardzo informacji o tym modeliku. Najbardziej chodzi mi o to jak dorobić lotki w skrzydłach i czy dać jakieś wzmocnienia?. Widziałem na forum opis elektryfikacji, ale nie udało mi się wyszukać tego wątku. Mam trochę lekkiego wyposażenia, a właśnie ten modelik bardzo mi się spodobał. Model
TooM Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 jak dorobić lotki w skrzydłach i czy dać jakieś wzmocnienia Wyprostuj uszy i daj lotki na dwóch sarwach micro.Wznios zrobisz wklejając dźwigary z węgla fi 1,5-2 mm które są konieczne . Kadłuba nie trzeba wzmacniać . Zrobiłem żonie podobny model dawno temu i trzeba uważać na środek ciężkości bo czarne EPP jest ciężkie i ogon przeważa do tyłu.Żeby zachować niską wagę musiałem zrobić kadłub nieco pełniejszy z przodu. PS Jeśli chcesz przerabiać to cena wydaje mi się trochę wygórowana.Taniej wyjdzie zamówić coś podobnego w cyber-fly lub kupić dwusilnikową ESA np B25 i przerobić na coś podobnego.Ta cena ma sens gdy kupujesz model taki jak z zalecanym wyposażeniem jest bo masz wtedy coś oblatane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.