bigkris Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, zamierzam wyslac model, gabarytowo zwykly trener. i teraz mam problem, bo poczta go nie przyjmie. czy ma ktos doswiadczenie w wysylce tego typu modeli? dodam ze skrzydlo ma 1540 mm drugosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 pozostaje ci kurier ale jest drogo ja wysyłałem Pocztexem pudło 1mX1mX0,20 i kosztowało mnie to 60zł .Pocztex wyszedł najtaniej aha waga 5kg sam model ważył 540gr reszta to opakowanie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 dokladne pakowanie? w sumie patrzylem wlasnie na ich oferte. wymiary nawet znosne maja, tzn do 2m. cena to chyba cos kolo 40-50zl wyszla. w sumie mam nadzieje zmiescic sie w wadze do 5kg. teraz pozostaje to tylko sensownie poskladac zeby weszlo ladnie do pudla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam.W ub. tygodniu sprzedałem EG. Paczkę a właściwie ,,pakę,, wysłałem kurierem z firmy GLS. Wielkość paczki ,suma boków wyliczana według wzoru nie może przekroczyć 3m. A wzór jest taki : L (długość) + 2A (suma dwóch boków podstawy) +2B ( suma dwóch pozostałych boków podstawy = 3m (lub mniej). Niestety wcześniej nie wiedziałem o tym, zrobiłem paczkę i po telefonie do firmy okazało się że moja paczka ma 3,06m i nie może być przyjęta. Przerobiłem ją na tyle ile można było aby EG nie miał zbyt ciasno ostatecznie sumaryczny wymiar wyszedł 2,99m, wymiary paki dla EG to L=119cm , A=50cm , B=40cm. Wysyłka kosztowała 48pln przy wadze do 10kg. Należność za model została uregulowana wcześniej. Problem jest taki że do dziś nie wiem czy paczka dotarła bo odbiorca jeszcze się nie odezwał Przesyłka wewnątrz I w całej okazałości. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 to mnie nie ratuje niestety, poniewaz sama skrzydlo ma 1540mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 ahaweto, to w sumie niedrogo wyniosło Cię wysłanie modelu, a z Ciekawości zapytam: ile wyniosło Cię opakowanie modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam. Zapytałeś o sedno sprawy. To była moja pierwsza i ostatnia wysyłka gotowego modelu. Płyta pilśniowa 3mm ok. 30pln, sporo wkrętów 3,5x15, ok 20mb. taśmy zbrojonej. Robocizny nie liczę ( chociaż zapewne trzeba) bo mam możliwości i warunki samodzielnego wykonania takiej paczki. I wiadomość z ostatniej chwili: model dotarł w całości żadna krzywda go nie spotkała. Dla mnie kamień z serca a dla odbiorcy radość i oto właśnie chodzi. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.