Skocz do zawartości

Ładowarka Shark 20 problem z wyswietlaczem

Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie problem polega na tym że po chwili pracy niektóre wyświetlane litery czy cyfry zaczynają przygasać a cześć świeci normalnie , jeżeli miał już ktoś taki problem proszę o wskazówki

Opublikowano
Może i głupie :oops: ale u mnie tak się działo z Imaxem B6 jak podłączałem samą ładowarke do 9V :wink:[/quote

Nie jest to problem zasilania ładowarki .

Gość slawekmod
Opublikowano

Nie wiem Krzysiek czy ten wyświetlacz nie ma gumek przewodzących łączących sam wyświetlacz z płytką elektroniki wyświetlacza, to wszystko jest złożone w całość i obudowane blaszką.Z tyłu blaszki od strony elektroniki są łapki tej blaszki przylutowane do płytki,Spróbuj odlutować i bardziej docisnąć do wyświetlacza.A najlepiej spisz typ wyświetlacza i odwiedź www.tme.pl .Będzie nowy i na 100% działający.Może tu coś znajdziesz http://www.tme.eu/pl/katalog/artykuly.phtml?search=wy%C5%9Bwietlacz+lcd&idp=1#id_category%3D22%26search%3Dwy%25C5%259Bwietlacz+lcd%26md5%3Dt9343f0b32498ccda44fca156a2b8f3b7

Opublikowano
Nie wiem Krzysiek czy ten wyświetlacz nie ma gumek przewodzących łączących sam wyświetlacz z płytką elektroniki wyświetlacza, to wszystko jest złożone w całość i obudowane blaszką.Z tyłu blaszki od strony elektroniki są łapki tej blaszki przylutowane do płytki,Spróbuj odlutować i bardziej docisnąć do wyświetlacza.A najlepiej spisz typ wyświetlacza i odwiedź www.tme.pl .Będzie nowy i na 100% działający.Może tu coś znajdziesz http://www.tme.eu/pl/kata...4fca156a2b8f3b7

Dzięki Sławku za podpowiedz tak naprawdę to nie wiem co mu jest ogólnie tak jak napisałem wyświetla dobrze przez chwile a później zaczyna świrować nie wiem czy to wzrost temperatury go boli czy coś innego.

Gość slawekmod
Opublikowano

Raczej to te gumki, po rozkręceniu ładowarki podłącz i delikatnie dociśnij wyświetlacz, jak sie poprawi to niestety gumki.

Gość slawekmod
Opublikowano

Napewno Krzysiek ktoś pomoże, wygląda na to że to seria LCM 1602-xxx ale może któryś kolega od mikrokontrolerów się wypowie bo ja akurat nie miałem styczności z wyświetlaczami.

Opublikowano

Jak znam życie to podejdzie niemal każdy wyświetlacz alfanumeryczny 2x16. Wszystkie jakie przewinęły się przez moje ręce były identycznie sterowane a różnice były tylko w rozmiarz płytki i raz spotkałem się z innaczej umieszczonym złączem. Trzeba było zrobić doprowadzenie drucikami. Jak się zasugerujesz tylko wymiarami płytki, ilością pinów w złączu i jego umiejscowieniem to pewnie 99,99% wyświetlaczy będzie pasować.

Gość Anonymous
Opublikowano

Taki wyświetlacz kosztuje około 15-20zł. Trzeba tylko tak jak Marek napisał zwrócić uwagę na wymiary i położenie gniazda oraz ew. ilość pinów. Może zrób zdjęcie tego wyświetlacza, podaj wymiary płytki, będzie łatwiej coś doradzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.