Jump to content

Ładowarka Shark 20 problem z wyswietlaczem

Krzysztof

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie problem polega na tym że po chwili pracy niektóre wyświetlane litery czy cyfry zaczynają przygasać a cześć świeci normalnie , jeżeli miał już ktoś taki problem proszę o wskazówki

Posted

Może i głupie :oops: ale u mnie tak się działo z Imaxem B6 jak podłączałem samą ładowarke do 9V :wink:

Posted
Może i głupie :oops: ale u mnie tak się działo z Imaxem B6 jak podłączałem samą ładowarke do 9V :wink:[/quote

Nie jest to problem zasilania ładowarki .

Guest slawekmod
Posted

Nie wiem Krzysiek czy ten wyświetlacz nie ma gumek przewodzących łączących sam wyświetlacz z płytką elektroniki wyświetlacza, to wszystko jest złożone w całość i obudowane blaszką.Z tyłu blaszki od strony elektroniki są łapki tej blaszki przylutowane do płytki,Spróbuj odlutować i bardziej docisnąć do wyświetlacza.A najlepiej spisz typ wyświetlacza i odwiedź www.tme.pl .Będzie nowy i na 100% działający.Może tu coś znajdziesz http://www.tme.eu/pl/katalog/artykuly.phtml?search=wy%C5%9Bwietlacz+lcd&idp=1#id_category%3D22%26search%3Dwy%25C5%259Bwietlacz+lcd%26md5%3Dt9343f0b32498ccda44fca156a2b8f3b7

Posted
Nie wiem Krzysiek czy ten wyświetlacz nie ma gumek przewodzących łączących sam wyświetlacz z płytką elektroniki wyświetlacza, to wszystko jest złożone w całość i obudowane blaszką.Z tyłu blaszki od strony elektroniki są łapki tej blaszki przylutowane do płytki,Spróbuj odlutować i bardziej docisnąć do wyświetlacza.A najlepiej spisz typ wyświetlacza i odwiedź www.tme.pl .Będzie nowy i na 100% działający.Może tu coś znajdziesz http://www.tme.eu/pl/kata...4fca156a2b8f3b7

Dzięki Sławku za podpowiedz tak naprawdę to nie wiem co mu jest ogólnie tak jak napisałem wyświetla dobrze przez chwile a później zaczyna świrować nie wiem czy to wzrost temperatury go boli czy coś innego.

Guest slawekmod
Posted

Raczej to te gumki, po rozkręceniu ładowarki podłącz i delikatnie dociśnij wyświetlacz, jak sie poprawi to niestety gumki.

Posted

Niestety nie maja takich chyba ze można zastąpić innym wyświetlaczem a taki jest wmontowany BONA MC1602-13

Guest slawekmod
Posted

Napewno Krzysiek ktoś pomoże, wygląda na to że to seria LCM 1602-xxx ale może któryś kolega od mikrokontrolerów się wypowie bo ja akurat nie miałem styczności z wyświetlaczami.

Posted

Jak znam życie to podejdzie niemal każdy wyświetlacz alfanumeryczny 2x16. Wszystkie jakie przewinęły się przez moje ręce były identycznie sterowane a różnice były tylko w rozmiarz płytki i raz spotkałem się z innaczej umieszczonym złączem. Trzeba było zrobić doprowadzenie drucikami. Jak się zasugerujesz tylko wymiarami płytki, ilością pinów w złączu i jego umiejscowieniem to pewnie 99,99% wyświetlaczy będzie pasować.

Guest Anonymous
Posted

Taki wyświetlacz kosztuje około 15-20zł. Trzeba tylko tak jak Marek napisał zwrócić uwagę na wymiary i położenie gniazda oraz ew. ilość pinów. Może zrób zdjęcie tego wyświetlacza, podaj wymiary płytki, będzie łatwiej coś doradzić.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.