krzylas Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Raczej statecznik pinowy masz krzywo ... Ma być pod katem prostym do statecznika poziomego. Weź ekierkę, klej i to wyrównaj :wink: Co do tych "kółek". Przykręć "to" mocno, bo jak się w locie odkręci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryx Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 "kółka" z pomocą taty przykręcone bardzo mocno Za chwile biorę ekierkę i klej... ale czy to na pewno dobre będzie? Bo w instrukcji choć jest po czesku to nic nie ma o kleju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Nie wiem :oops: Ja myślę że na klej, ale lepiej nich się ktoś inny wypowie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Patryx radziłbym podejść na modelarnie która znajduje się na osiedlu dywizjonu 303 klubie 303. Pan prowadzący na pewno z chęcią podpowie co i jak. Zajęcia odbywają się we wtorki od 16 do 19 i w piątki w tych samych godzinach ( radze przyjść we wtorek bo jest mniej osób ). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryx Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzięki sudik, może wpadnę, ale na pewno nie dziś (brak czasu). Wczoraj byłem w sklepie gdzie kupiłem model Focus (ul. Jagiełły 8 ), bo sobie przypomniałem że dobre kilka tygodni temu weszła ustawa zakazująca sprzedaży rzeczy w Polsce (nie ważne czy za 10 czy za 1000 zł) bez instrukcji w języku Polskim. Więc myślę że co będę się domyślał co pisze w instrukcji (po czesku), pojadę do sklepu i albo da instrukcje po Polsku albo oddaje samolot. Gościu zdziwiony że instrukcji w środku nie było i powiedział że będzie na jutro. Ale przecież 2. raz nie będę jeździł na drugi koniec Nowej Huty i powiedział że wyśle instrukcje e-mail'em, no i OK, czekam dziś na instrukcje po Polsku Aha, jak przed startem sprawdzić wyważenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam Ja kupilem model RTF Phoenix ktory jest kopia Easy Star , podobnie jak twoj model tj Fokus Model lata bardzo dobrze , praktycznie sam , jak mu sie nie przeszkadza . Ja poczatkowo probowalem latac na RWD 5 ale po kilku kraksach kupilem ten model i nie zaluje. ( do RWD powroce pozniej kiedy go odremontuje ) .RWD rozbilem sie kilka razy zas tym jeszcze ani razu . Zawsze staram sie latac w miare wysoko aby miec czas na reakcje gdyby pojawily sie jakies problemy. W moim modelu wprowadzilem kilka przerobek ale mysle ze na poczatek podstawowa wersja wystarczy do nauki latania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryx Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Już instrukcje po polsku mam Za kilka dni złożę model (teraz nie mam czasu) i będę latał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.