marek rokowski Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Piknik lotniczy - Czechy chłopaki latają czym się da: dużymi "prawdziwymi" samolotami, małymi i dużymi modelami - jest fajnie... a może by tak wrócić do zabawy? - przyszło mi do głowy... w szkole średniej modelarnia 2x w tygodniu ! czy choroba czy deszcz! było fajnie - ale to był poczatek mojej drogi do wiekszego "lotnictwa" z chwilą jak zacząłem latać - modele zamieniły się w niebyt... no i po 20tu ponad latach "milość" wybuchła ze zdwojoną siłą ! nie zdawałem sobie sprawy jaki postęp dokonał się w tej branży kiedy zobaczyłem na allegro corsaira za 300PLN - nie kupiłem go tylko POJECHAŁEM po niego! latał pan wczesniej RC? nie? oj to chyba bedzie kiepsko, nei najlepszy to zakup... jak to? ja pilot sobie nie poradze? hehehe - montaż, wypieki na twarzy heja na łąkę, pełny gaz i w górę! dwa okrążenia bez dotykania sterów i... jak to sie stało!? kret! klejenie... nastepny lot - 20s.. kret! klejenie próba startu z ziemi -15 s - KRET!!! co jest! złe wyważenie? po jeszcze kilku równie udnych "wzlotach" przyszła pora na refleksję: no panie pilot, to jednak nei to samo latać latawidłami i modelami! trza się uczyć! studiowanie netu i grupy, a potem Corel i piperek na tapetę (zawsze miałem słabość do tego samolociku) jak żem grafik z technicznym wykształceniem- z dostępnością do ploterka i wycięciem ze styroduru elementów nie było problemu drobne zakupy w Model Partner - bo na miejscu - no i w górę! równolegle zaczałem szukac kontaktu kto moglby mi tu pomoc wróci do hobby - no i trafiłem na Mirka (leda_g) z grupy -super gosc! mój GURU zawdzieczam mu cala furę wiadomosci i porad. gdybym wczesniej sie zalogował pewnie musialbym mu dopiasc w temacie 'pomogl' ze 100pkt ! Dzięki Piperowi wytłukłem sporo kretów w okolicy. nauczyłem się (?) latać i poprawiłem konstrukcję poniewaz lubię rzeczy " ładne" zmodyfikowałem Piperka - i tak narodziła się pierwsza półmakieta... a potem zaczęły rodzić się następne plany i wynalazki... nie przypuszczłąem że tak pochłonie mnie mja nowa -stara pasja! może to głiupie - ale czsem wolę polatać rc niz czyms większym... kto by to pomyślał!... pozdrawiam wszystkich forumowiczów Marek Rokowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Są może jakieś zdjęcia tego piperka ze styroduru ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 cześć są - ale n akompie w domu postaram się wieczorem wrzucić na serwer niestety z pierwotnej "wersji" nie zosatł zbyt wiele fotek... jakoś tak... nie miałem wolnej ręki żeby pstryknąć go w locie hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Cieszę się że pomyślnie udało się powrócić do hobby. Oby więcej takich wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Ale ja mam kilka fotek ze starego Piperka - to je podeślę Piper nr II Piper nr III A to kolejny model Tutaj trochę wiecej zdjęć http://picasaweb.google.pl/MGurdek/MarekLatanie# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 dzięki Mirecki! gdzieś wcięło mi te fotki. Fajnie sobie powspominać jak się na nie patrzy... znalazłem "historyczne" zdjęcie Piperka I ... łęzka się w oku kręci... a to kilka foteczek Piperka III /obecnie modernizuję mu skrzydła na normalne - bez wzniosów i dorabiam zastrzały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.