krankor Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 dario1977 przeczytaj stronę 8 tego wątku a najlepiej cały wątek, wiele problemów tutaj koledzy porozwiązywali
dario1977 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 dzięki za podpowiedź>> cały temat czytałem z 5 razy lecz jasno nie ma powiedziane czy działa czy nie więc muszę sam pokombinować a podane ustawienia wziąć jako wyjściowe żeby łapnąć o co chodzi a z tym ustawieniem serw to macie rację:) A dzięki temu tematowi udało mi się bez problemu połączyć apkę z kompem. jednak już ze symulatorem nie za bardzo. Pozdrawiam
mkrawcz1 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Odezwij się na GG, z symulatorem też poradzimy :-)
krankor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 dario1977, chyba jednak nie czytałeś dokładnie, włąśnie na tej 8 stronie ja ( nieskromnie wspominając rozgryzłem z pomoca kolegów swoje miksery do delty , zamieściłem skany z ustawień i filmik. Dlaczego uważasz że nie wiadomo czy to działa? Jesli coś połowicznie będzie odwrotnie to rewers powinien załatwić sprawę
dario1977 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 witam mam problem z tą apką a mianowicie nie mogę zmienić ustawień poprzez kompa. Wszystko ładnie mi wyświetla, paseczki się wychylają i niby jest ok. ale po zmianie ustawień daję na >Wyślij Ustawienia< i nic ...dalej tak samo. Próbuję zapisać do pliku i wczytać z powrotem i też nici. Napiszcie co robię źle albo czego zapomniałem zrobić
KrzysiekB. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 To jak jest dokładnie z tą Satelitką dołączoną do odbiornika. Da się bez tego latać? próbował już ktoś?, no i ewentualnie jakie sa zmiany z zasięgiem. Bo mój patent na wciśnięcie kabelka nie zadziałał . Musze znaleźć gdzieś taką malutką wtyczkę jaką wpina się w tą satelitkę. Macie może jakieś propozycję? zwykły sklep elektronik powinien coś takiego mieć?
ppompka Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja latałem bez taj satelitki rwd-5 na takiej wysokosci, ze było widać tylko zarys modelu i zasięg dalej był.
KrzysiekB. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 ale satelitki nie miałeś od początku? czy ją odłączyłeś?. bo jak ja ją teraz odłącze, to aparatura przestaje być "proporcjonalną" . Wychyla się full albo null. Pewnie trzeba będzie zbindować na nowo bez satelity
ppompka Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Odłączyłem poprostu. I jeszce na dodatek miałm antenę w odbiorniu wlutowaną tylko tym rdzeniem, a już ten oplot nie był przylutowany, a i tak działało elegancko.
racuch Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 witam potrzebuje do tej aparatury tylko v1 antenę nadajnika. moja niestety uległa zniszczeniu. jest co prawda sklejona żywicą i zasięg nie uległ pogorszeniu, aczkolwiek jest nieruchoma i strasznie mnie to denerwuje podczas transportu. Wie może ktoś, gdzie coś takiego można kupić, ewentualnie może ktoś posiada jakąś zdekompletowaną na części. pozdrawiam Piotr
czacha19 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 W dniu wczorajszym dotarła przesyłka, a w niej odbiornik z aparaturą: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042 , jednak bez satelitki o której przeczytałem w tym temacie ( nie mam tego urządzenia widocznego w 1 munucie filmu: ). Proszę tylko o potwierdzenie czy do zbindowania wystarczy podłączenie regulatora z zasilaniem do odbiornika i włączenie przycisku w nadajniku oraz czy ten przedmiot powinien być w przesyłce razem z aparaturą? Z góry dziękuję za informację.
ppompka Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Jesli chcodzi Ci o zworkę, tą wtyczkę z kabelkiem łączącym masę i sygnał, to jest ona niezbędna do zbindowania. A stelitka, to ten drugi odbiornik, ale bez podlączenia dla serw, on tylko pomaga zbierać fale, w wersji V2 już tego nie ma, jest tylko odbiornik.
czacha19 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zworkę otrzymałem, jednak widziałem, że większość posiadała też satelitkę i pojawiło się zamieszanie. Dzięki za pomoc.
dudi Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Mam problem. Zbindowałem zestaw i mniejsza z tym dlaczego ale zasilanie z regulatora później podłączyłem pod "BAT" i po innych kanałach też później w ramach kombinacji. Nie wiem czy nie uszkodziałem odbiornika, bo teraz po włączeniu aparatury i regulatora sinik od razu chodzi. reaguje na ruchy drążka ale nie zatrzymuje się silnik, jedynie zwalnia lub przyśpiesza... Teraz zglupialem czy coś poustawiałem w konfiguracji apki czy zepsułem odbiornik
Piotrek9932 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 A zobacz czy trymer gazu nie jest przesunięty do góry. U mnie wystarczy że jak jest na połowie, to silnik od razu rusza mimo że drążek gazu jest na zero.
dudi Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 no jest na połowie ale na połowie to chyba powinien być.
Piotrek9932 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Spróbuj dać na zero. Jak podłączysz osprzęt to silnik nie powinien sam ruszyć.
sebamor Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Piotrek9932, ma rację też tak miałem trymer powinien byc na samym dole, tak jak drążek gazu i będzie OK:wink:
dudi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Pomogło ... dzięki. Tylko uwaga do sebamor, nie moge mieć gazu na samym dole bo mam dwukierunkowy regulator i potrzebuje wstecznego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.