ertman_176 Opublikowano 11 Lipca 2010 Opublikowano 11 Lipca 2010 Dwa, dla kazdego oddzielnego kanału, chyba ze burty mają się otwierać równolegle na jednym potencjometrze, wtedy na jednym. Edit: Czy ktoś podłączał może bezpośrednio li-pol 2s pod odbiornik ?
As357 Opublikowano 11 Lipca 2010 Opublikowano 11 Lipca 2010 Nie wiem czy dobrze kumam ale jak zrobimy dwa miksy na 2 silniki zgodnie z tym co pisał kris76 np. kanał 1-2 i kanał 2-1 to zostaje nam tylko jeden wolny miks na jeden potencjometr bo musiała by być możliwość ustawienia 4 miksów by burty ( czy zsypy jak w moim przypadku) można było otwierać niezależnie każdy na swoim potencjometrze a nie równolegle.
ertman_176 Opublikowano 11 Lipca 2010 Opublikowano 11 Lipca 2010 Dwa mixy, dwie burty niezależne, dwa oddzielne serwa, dwa oddzielne potencjometry. Aby dobrze działy silniki potrzeba wlasnie dwa mixery [tak jak do delty która z resztą działa bardzo podobnie od strony programowania - w kazdym razie ja tak to na sucho widze] a wiec bury muszą działać na jednym równolegle. Chyba że ustawisz gaz i skręt na jednym mikserze.
cinekjo11 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam. Wie ktoś może jak zamienić ster serw? Chodzi mi że jak daje na aparaturze drążek od lotek w skrzydłach w prawo to samolot leci wtedy w lewo jak to zmenić żeby było odwrotnie ? Trzeba grzebać w komputerze ?
Cimek Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Ster serw? Lotki! panie lotki! Chodzi Ci zapewne o rewers kanału, w oprogramowaniu przestawiasz
cinekjo11 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 uuu to lipa bo jedna aparatura już mi się zepsuła przy programowaniu ;/
Mlego Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Czyli jednak zakup tej apki nie był dobrym pomysłem? Chciałem ją używać w Multiplex EasyCub zestaw bezszczotkowy. Już zamówiłem w przyszłym tyg już na pewno dojedzie. W razie co to chyba kupić Spektrum DX6i, ehhh ale teraz znowu tyle kaski odkładać? Sądzicie, że ta aparatura na moje wymagania będzie lipna? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Mlego
elvis696 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Czy ktoś sprawdzał zasięg odbiornika bez satelitki?
meteor Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zasięg będzie ten sam, odbiornik ma wbudowane diversity.
elvis696 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 METEOR; czyli mogę bez satelity kożystać z odbiornika? - w takim razie po co ona jest i co to jest to DIVERSITY? EDIT: Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODP I POMOC na moje pytania.
ertman_176 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Kolejny tekst że ktoś coś zwalił przy programowaniu - aparatura nie działa - opanujcie się ... Sprzęt działa, ma się świetnie a używam go dość regularnie od grubo ponad roku ...
michalman Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Mam pytanie. Czy kabel od symulatora będzie pasował do podłączenia do kompa? Jest to kabel od symulatora e_sky. Pozdrawiam!
meteor Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Możesz, latam tak w szybowcu. Odbiornik ma jakby 2 głowice odbiorcze i korzysta z tej z której odbiera lepszy sygnał.
ppompka Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Możesz, latam tak w szybowcu. Odbiornik ma jakby 2 głowice odbiorcze i korzysta z tej z której odbiera lepszy sygnał. Całe szczęście, bo dzis uciałem antene od odbiornika i musiałem przelutować ta z satelitki. Po otwarciu odbiornika okazało śie że przylutowany jest tylko ten "rdzeń" w antenie, ale i tak przylutowany w rwd dawał rade bez satelitki. A i jeszcze jedno. W odbiorniku jest taka sama płytka jak w satelicie więc można by ją przełożyć gdyby np. ta w odbiorniu padła. Mam jeszcze jedno pytanie co do anteny. Czy mogę dolutować przewód antenowy od odbiornika 35 Mhz, oczywiście o długosci fabrycznej anteny 2,4Ghz. Ew o jaki kabel mogę zapytać w sklepie elektronicznym aby kupić kabelek antenowy taki jak od telewizora, czyli rdzeń w środku i oplot z zewnatrz, oczywiście cieńszy niżeli w telewizorze.
KrzysiekB. Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam!. Jak większość, to ja też stałem się posiadaczem aparatury z HK 2.4 Ghz. Radio już "zbindowałem", teraz będę walczył z podłączeniem tego ustrojstwa do komputera:). Ale chciałem zadać inne pytanie: Jak w modelu powinny być rozmieszczone odbiornik i ten "moduł" nie wiem jak sie to nazywa - który jest połączony z odbiornikiem?. Mogą leżeć jakoś blisko siebie, czy muszą być maksymalnie oddalone?. Jak to powinno być Z góry dziękuje za pomoc!
Cimek Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Jak dobrze pamietam w dx6i jak i Hk 2.4 to jest podobnie, odbiornik powinnien być poziomo i satelita obojetnie gdzie, tzn nie za blisko bez przesady ale ona ma być umiejscowiona pionowo do odbornika. zrozumiales?
KrzysiekB. Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 pionowo do odbornika czyli jedno na drugim? albo naD? Próbuje podłączyć to do komputera, i zatrzymałem się na tym, że kabel mi się "źle" zainstalował i teraz jak go wtykam to windows wydaje dzwięk takiego stukania (3 szybkie razy) A kabla jak nie widziało tak nie widzi
kris76 Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Posiadam apkę hoby kinga 6ch w łódce do wywózki , otóż po wypłynięciu na odległość trochę ponad 100m łódka przestaje reagować na aparaturę , serwa wariują , otwierają się luki zanętowe , po chwili odnajduje się i płynie ale jeśli chcę odpływać dalej to się powtarza sytuacja ,mam w modelu dwie anteny , teraz moje pytanie dlaczego tak się dzieje , może muszę jakoś konkretnie ustawić anteny?jak powinny być montowane prawidłowo? proszę o pomoc
rafit Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Posiadam apkę hoby kinga 6ch w łódce do wywózki , otóż po wypłynięciu na odległość trochę ponad 100m łódka przestaje reagować na aparaturę , serwa wariują , otwierają się luki zanętowe , po chwili odnajduje się i płynie ale jeśli chcę odpływać dalej to się powtarza sytuacja ,mam w modelu dwie anteny , teraz moje pytanie dlaczego tak się dzieje , może muszę jakoś konkretnie ustawić anteny?jak powinny być montowane prawidłowo? proszę o pomoc 1) Anteny pod kątem 90 stopni, w miarę daleko od siebie, z dala od metalowych elementów. 2) Ważne jest stabilne zasilanie. Dodaj kondensatory filtrujące przy silniku/silnikach. Możesz też dodać kondensator przy odbiorniku. 3) Jedna z anten powinna wystawać jak najwyżej ponad pokład (można ją np włożyć w słomkę do napojów). Przy takim podejściu zasięg na wodzie (sprawdzony) to minimum 300 metrów (dalej nie testowałem).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.