Janusz P. Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Tą okolicę zna chyba wielu choćby z pikniku modelarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Super film! Świetnie nakręcony i zmontowany. Można się zakochać w tych starych szybowcach, i w górze Żar :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Świetne zdjęcia - szkoda tylko , że tak kiepskiej jakości. Jeszcze nie było zbiornika retencyjnego na szczycie. A szybowce są świetne... Mucha 100, Czapla, Bocian D, wariometr z chyba niemieckimi napisami (zdobyczny?) i zacinający się prędkościomierz .... no i kolejka na szczyt działała. Na Żarze zrobiłem przewyższenie 3000m do złotej odznaki na Piracie.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Świetny film i ten klimat lotniczy, chyba w tym roku wreszcie musze się wybrać na górę Żar i zobaczyć to na własne oczy. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Świetne zdjęcia - szkoda tylko , że tak kiepskiej jakości. Jeszcze nie było zbiornika retencyjnego na szczycie. A szybowce są świetne... Mucha 100, Czapla, Bocian [...] A Po-2? Chyba kiedyś robiłem jego sylwetkę na uwięzi Nabrałem ochoty na makietkę tego samolotu - chyba na ESA by się nadawała - w koncu latał podczas IIWW Ja na zboczu latałem niestety tylko w Jerzowie Sudeckim, na lotniach (prawdziwych nie szmatolotniach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Świetne zdjęcia - szkoda tylko , że tak kiepskiej jakości. Jeszcze nie było zbiornika retencyjnego na szczycie. A szybowce są świetne... Mucha 100, Czapla, Bocian [...] A Po-2? Chyba kiedyś robiłem jego sylwetkę na uwięzi Nabrałem ochoty na makietkę tego samolotu - chyba na ESA by się nadawała - w koncu latał podczas IIWW Ja na zboczu latałem niestety tylko w Jerzowie Sudeckim, na lotniach (prawdziwych nie szmatolotniach ) PO-2 "Kukuryźnik" też świetny - ale w akcji holowania go nie widziałem. Tylko na Góraszce Niemczycki na nim podczas któregoś pikniku latał.... Inna nazwa "Papaj" faktycznie odzwierciedlała dźwięk jego silnika. Starsi koledzy z Gocławia opowiadali jak to byli holowani za PO-2 wokół "pałacu tzw kultury" :wink: PS1 - Muchy 100 i Bociany D do tej pory się chowają po rogach hangarów i pewnie mogłyby jeszcze latać. PS2 - A z Jeżowa znam kolegę dzierżawiącego hotelik na szczycie. Podobno teraz to tam najczęściej Niemcy rezydują przypominając sobie stare czasy Luftwafe. Nawet podobno zorganizowali gumę do startu szybowcowego i nawet startowali jak na tym filmie. PS3 - Pod koniec filmu przed startującą Czaplą i Bocianem szybowiec z malowaniami akrobacyjnymi to chyba był Sęp. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 W międzybrodzkich hangarach są sprawne i latają do dziś Mucha 100 , Pirat 30-ka oraz 30C , jest jeszcze jedna Mucha chyba SZD 22 ale nie pamiętam dokładnie i też w pełni "lotna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.