Motylasty Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Na prośbę co poniektórych chiałbym wam przedstawić jednego z "najrasowszych" moich lataków, jest to zestaw firmy ArtHobby pod tytułem Velvia. Model ów wyjąłem ze swej "szufladki ze skarbami" jakoś tak dwa lata temu egoł. Po rozpakowaniu "kartonga" oczom mym ujawiło się coś takowego. Pracę rozpocząłem od wstępnego złożenia celem ponapawania się nowym nabytkiem, wcześniej pomalowałem srebrnym MOTIPEM kabinkę. Montaż serw, wkleiłem w kabinke półke pod serwa, bowdeny niestety były juz w modelu zamocowane. Wmontowałem "włączak" zasilania W związku z faktem ze bowdeny w modelu już były wmontowane musiałem wykombinować przeniesienie napędu z serw na bowdeny, zrobiłem je z odpowiedniu wygiętej szprychy rowerowej. Wbrew temu co widać napędy te chodzą bardzo lekko bez jakichkolwiek zacięć. Wyjście anteny z tyłu kadłuba. Model wymagał "ulotkowienia", lotki wycięte ze skrzydeł. Jako że nie lubię latających "paneli podłogowych" postanowiłem cały model przemalować. Prace malarsko-szlifiersko-szpachlersko zakończyły się tak. A oto Velvia w całej okazałości. Trochę o samym modelu : - rozpiętość 2m - profil SD 7037 ( tak podaje producent ) - serwa : kierunek i wysokość GRAUPNER 507, lotki HITEC HS-81 - odbiornik JR SMC-19 Model czeka na oblot, co nastąpi tej wiosny, myśle że będzie niezłym przecinakiem na loty "zboczone". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Piękna maszyna.Tylko pozazdrościć. Może kiedyś by kolega wpadł koło grudziadza z tą maszyną jakbyśmy robili zlot zboczowy (czy za daleka droga?) u Elektrona? W kolorach tartaku też by ładny był - jak by to Motyl napisał. Też myśle że na zboczu będzie wymiatać nieźle mimo iż profil termiczny bardziej.Niejedną beczuszkę wykręci :rotfl: Mam tylko jedno pytanie: Jakie wyszło obc.powierzchni? (lub jaka masa do lotu i pow.płata) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Jako że siedze w pracy aż do samej nocy więc wage modelu podam jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Piękny model Gratuluje!! Co to za pęknięcie kadłuba widoczne na zdjęciu zatytułowanym "Wyjście anteny z tyłu kadłuba"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Co to za pęknięcie kadłuba widoczne na zdjęciu zatytułowanym "Wyjście anteny z tyłu kadłuba"?? To nie peknięcie tylko ubytek w żelkocie. Akurat ta fotka była robiona na samym początku i kadłub obecnie wygląda znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Fajne cudo tez taki chce:) jak z waga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Są 2 takie cuda na allegro chyba w dobrej cenie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Są 2 takie cuda na allegro chyba w dobrej cenie Nie zastanawiał bym się, te dwa na allegro są obecnie w cenie jednej Velvii Edit : Obecnie Velvia kosztuje 540 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.