Skocz do zawartości

Echo dawnych dni

mammuth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walka trwała, tylko czemu zawsze wódka była, a mięsa niet? :wink:

Prusakoloep pamiętam. To chyba była w ogóle jedna z pierwszych polskich reklam. :wink:

A tu Szczytowe osiągnięcie propagandy i miliardy wrogów.

:twisted:

Opublikowano
Pamietam - po polu biegalem z wiadrem i zbieralem - ehhh - tego juz nam nikt nie wroci :(

Oj nie płacz. Wiaderko ci dam. Pola kartoszek też jeszcze są, a na krzaczkach nadal przechadza się białoczarny żuczek. :D To kiedy masz wolny weekend? :twisted:

Opublikowano

ech może i stary nie jestem ale pamiętam jak rodzice mieli "grządki" na polu za domem 100x20 gdzie były sadzone ziemniaki po których biegały stonki (były ich setki, tys.) a my jako dzieciaki zbieraliśmy je słoików 1L i do ognia z pieroństwem :lol2:

Opublikowano
Pamietam - po polu biegalem z wiadrem i zbieralem - ehhh - tego juz nam nikt nie wroci :(

No widzisz - sportową sylwetkę i kondycję fizyczną zawdzięczasz gumożujom z Hamburgerlandu. :ble:

Opublikowano
....a było....cholera mać, i co/ile z tego wyszło :evil:

No właśnie :evil: :evil: :evil:

Hej chopy - mialo byc z rozrzewnieniem o starych dobrych czasach ;)

No to właśnie było z rozrzewnieniem :roll:

Cos co wywoluje usmiech na przemeczonej modelarskiej twarzy :D

No dobra - sorry już nie będę :mrgreen:

A tak nawiasem mówiąc to pamiętam taką reklamę "prusakolep" z gościem, nie mogę jej nigdzie znaleźć ale uśmiałem się i do tej pory śmieję jak sobie przypomnę :lol: jak znajdę to na pewno wrzucę.

Opublikowano

...a wracając do spożycia/użycia/nadużycia było wtedy powiedzenie, prawie przykazanie: "Jak się sprawy nie oprze o bufet, to się nie załatwi." :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.