modelpiotrek Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam może ktoś ma i się podzieli planami tego modelu szybowca głównie interesują mnie skrzydła i usterzenie pozdrawiam Piotrek modelpiotrek@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam. Bardzo dokładne plany "pirata" były wydrukowane ostatnio w którymś numerze MODELARZA. Mam te plany i mogę Ci przesłać ksero, ale dopiero na początku lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Tutaj jest temat z budowy http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=13442&postdays=0&postorder=asc&start=0, zgłoś się do autora, pewnie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Jarek a nie pamietasz który to był nr Modelarza? i z którego roku? Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Chętnie bym pomógł ale z planów, które posiadam niewiele zyskasz ponieważ z kadłuba jest tylko wręga główna a resztę trzeba sobie rozrysować, żeber statecznika pionowego nie ma wcale. Jedynie są skrzydła dość dobrze pokazane. Jednym słowem to trochę ogólne te plany ale jakoś trzeba to pchać do przodu. Po zakończeniu budowy i pomyślnym oblocie chętnie udostępnię plany ale już jako wykonawcze, więc następnym użytkownikom na pewno prace przy budowie pójdą szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Chetnie bym zobaczył elektroniczny skan tych planów o ile są to "rozkładówki" a nie plany 2xA4. Jeżeli nie macie gdzie tego zrobić wskaże na PW odpowiednią osobę która za symboliczną opłatą nam to zeskanuje. Przydało by się zdjecie tych planów w celu ocenienia ich jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Janusz najbardziej mnie interesuje: wymiary stateczników oraz przynajmniej profil statecznika poziomego oraz skrzydła (wszystko) jesli byś był chetny do wysłania to oczywiście pokrywam wszystkie koszty pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.