krzylas Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zbudował już kilkanaście modeli, w tym kilka typu ParkJet z napędem pchającym. Zamierzam przesiąść się na napęd EDF. FanTrainer Obejrzałem filmy i przejrzałem tematy na temat tego modelu, mam też jego powiększone do 150% plany. Ten model ma dosyć prostą konstrukcję, więc zapewne będzie łatwy w ewentualnej naprawie. Chciałbym go powiększyć do ok. 150 - 200 % robiąc skrzydło z 2 warstw IzooFlooru 5mm. Mam też dylemat czy robić podwozie - http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=17067 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam też dylemat czy robić podwozie - http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=33 link do całego działu to do konkretnego tematu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=17067 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ok, już poprawiam. Źle mi się skopiowało :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zdecydowałem się. W tym wątku opiszę budowę modelu FanTrainer w skali 150%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 w skali 150% Wchodzę na stronkę, otwieram plany, szukam wymiarów (WS:24") i mnożę przez 2,5 i jeszcze 1,5 Wychodzi rozpiętość około 90cm. Czy nie prościej byłoby podać od razu wymiary planowanego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ja znalazłem plany już powiększone do 150% wymiarów oryginału na tej stronie w poście 190. Plany już wydrukowałem. Wychodzi ok. 107 cm długości. Rozpiętość to tak jak Pan napisał ok. 90 cm. Dosyć duży EDIT: Budowa w toku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Żeby nie było że temat założyłem i nic nie robię: Model złożony oczywiście "na sucho" - tylko do zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Bardzo proszę o pomoc w wyborze wyposażenia : EDF: 1, 2 lub 3 ESC: Turnigy UBEC 3A + Hobbyking SS Series 60-70A ESC Serwa: 6x Hextronik MG-14 Pakiet: 3-4S1P 1800-2650 mAh 15 - 30 C : Turnigy czy Zippy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Wybierz regulator Plush Akku Turnigy koniecznie 4s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Ten trzeci wentylator, pomimo solidnej mocy ma coś mały ciąg (840g przy 800W?) Wziąłbym ten pierwszy bądź drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.