Marek24 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Kupując ostatnio serwa do modelu Volksplana dostałem prawie gratis taki oto model Model ma uszkodzony kadłub (popękanych kilka części), maskę(do malowania jak widać) oraz kabinkę( do wymiany ), reszta jest w idealnym stanie. Zdarłem folię z kadłuba i nawet dobrze, że był uszkodzony bo chińczycy kleją chyba klejem ryżowym. Model ma rozpiętość 3m jest przewidziany pod silnik 150cc niestety takiego nie posiadam. Mam za to DLE-111 oraz wszystkie serwa. nie będzie to żadna rewelacja ale nie będę kupował specjalnie silnika. Model dostałem za symboliczną sumę więc warto spróbować A teraz mam kilka pytań i proszę o podpowiedzi 1. Jak najlepiej zrobić tak dużą kabinkę (nigdy tak wielkiej nie robiliśmy) 2. Chcę przerobić kadłub i wsadzić tam długie tłumiki do dle-111 ale mam problem z kolektorami, czym połączyć kolektor z tłumikiem? (zależy mi na czymś giętkim) a oryginalne giętkie kolektory są za długie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 1. Jak najlepiej zrobić tak dużą kabinkę (nigdy tak wielkiej nie robiliśmy) może zrobić kopyto ze styroduru i na to laminat....i potem wyskrobać styrodur i oszlifować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie trzeba skrobać. Wystarczy wypłukać nitro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Chętnie się dowiem gdzie dają takie gratisy? :rotfl: Natomiast co do kabiny tak jak poprzednik napisał zrobił kopyto, później formę i wylaminować, po co usuwać styrodur z kopyta to nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Myślałem raczej o kabince z plexi, nie opisałem dokładnie przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Kupując ostatnio serwa do modelu Volksplana dostałem prawie gratis taki oto model Modelik super. 1. Jak najlepiej zrobić tak dużą kabinkę (nigdy tak wielkiej nie robiliśmy) Musiałbyś zrobić sobie takie oto urządzenie do wytłaczania kabin z tym że tutaj już nie wystarczy domowy 1500W odkurzacz żeby zassać peta i uformować go na kopycie. 2. Chcę przerobić kadłub i wsadzić tam długie tłumiki do dle-111 ale mam problem z kolektorami, czym połączyć kolektor z tłumikiem?(zależy mi na czymś giętkim) a oryginalne giętkie kolektory są za długie :/ Mógłbyś pokazać zdjęcie tego kolektora i tłumika? Będzie łatwiej doradzić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.