ppompka Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Policzyłem tak z planów to mi wyszło: 1x6mm balsa 4x1mm balsa 1x4mm balsa 2x3mm balsa 1x2mm balsa 4x 5x2 sosna 2x 8x8mm balsa rurka węglowa 6mm ok. 500mm Folia około 2,5mb 2 bowdeny 1m, lub 1 bowden 1,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Jeszcze nie dopisales deski 6mm. I ta 8x8 to tak nie bardzo jesli to na wzmocnienie kadluba ze wzgledu na ulożenie wlókien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Poprawiłem. Ta 8x8 to listwa balsowa na krawędź natarcia. nie na kadłub. Nie wiem jeszce jednej rzeczy. A mianowiceie czy są gdzieś rozrysowane poczczególne części gupika, czy jest tylko ten główny plan i to z niego trzeba sobie wszystko wyrysować? Co wydaje mi sie dosć cięzkie. Mam ta plany z profili2.com Ok zobaczyłem na skrzydle kadłub i obudowę rurki ogonowej. Niewidzę jeszcze spodu kadłuba. GDZIE ON JEST? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jeśli masz rzut kadłuba z góry to odejmij z boków po 6 mm i gotowe. Nie znam planów z Profili. Na moim planie z neta jest wszystko jak na dłoni. Podaj e-mail to Ci podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 pompka123@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wysłałem ci też kilka pdf-ów łącznie z wzorami do wycięcia części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Krecik wielkie dzieki. SUPER plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Kijuik ja też proszę o plany :mrgreen: miqul@tlem.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ja też prosz też mam z profili ale nie za bardzo mi się podoba Lukasz.to.ja@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 gliderrc@gmail.com dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jeżeli można to też poproszę stasw1234@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 No tak ?! :shock: Wiedziałem, że tak będzie. Teraz nic innego nie będę robił, tylko wysyłał plany. Oczywiście służę pomocą, ale nie wszyscy razem. P.S. Najlepiej cicho siedzieć i nie odzywać się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Łukasz K., Piotrek_F3J, stasw328, wysłałem wam plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Dzięki ppompka,! ,doszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Dziękuje bardzo. PS. Najprawdopodobniej po świętach zaczynam budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Również wysłałem. Mam nadzieję, że nie na darmo i wkrótce, może nie cztery relacje z budowy, ale chociaż zdjecia czterech nowych Guppików tutaj zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 ppompka, ciesze się że plany się podobają Osobom, które napisały do mnie na PW również wysłałem wzory do wycięcia części i plany. Jeżeli jest ktoś jeszcze chętny to proszę o PW, w wolnej chwili prześlę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 hmmm a jak zmieściliście dwa bowdeny w rurce 6mm :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 hmmm a jak zmieściliście dwa bowdeny w rurce 6mm :?: normalnie - należy kupić właściwy rozmiar a nie pchać to co ma się pod ręką popatrz w sklepach w necie jest co najmniej kilka rodzajów o różnej średnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 hmmm a jak zmieściliście dwa bowdeny w rurce 6mm :?: Wkładasz tylko białą rurkę i drut w środku jako popychacz. Pomarańczowej rurki nie używasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.