madrian Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam. Kiedyś widziałem w sieci stronę (polską), na której były podane zależności pomiędzy wymiarami modelu klasycznego - czyli długość, a rozpiętość, rozpiętość a cięciwa skrzydła, wielkości stateczników etc. Zapomniałem co to była za strona, a przez :google: nic mi nie znajduje. Kojarzy ktoś taką stronę i może podać linka? Będę bardzo wdzięczny i nawet oddam w zamian "Uśmiech Kierownika" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Szukam strony na temat budowy modeli No żeś dowalił :devil: Prawie jak pytać się gdzie jest drzewo w lesie czy gdzie jest piasek na plaży :devil: Na poważnie: Tu na forum też o ile mnie pamięć nie myli takie proporcje były podawane (skan) i o ile się nie mylę podawał je kolega Fokker. Odszukanie pewnie zajmie chwilę bo to było gdzieś przy okazji w jakimś temacie... EDIT: - coś mi świtało ale to jednak tyczyło się szybowca: proporcje szybowca. - Tutaj proporcje samolotu na stronie modelarz.com - i dwa rysunki jakie udało mi się jeszcze znaleźć Rysunek1, Rysunek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dzięki, to chyba był ten drugi link. :wink: Mimo wszystko "ciasteczko" dostaniesz i uśmiech kierownika też. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.