madrian Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam. Kiedyś widziałem w sieci stronę (polską), na której były podane zależności pomiędzy wymiarami modelu klasycznego - czyli długość, a rozpiętość, rozpiętość a cięciwa skrzydła, wielkości stateczników etc. Zapomniałem co to była za strona, a przez :google: nic mi nie znajduje. Kojarzy ktoś taką stronę i może podać linka? Będę bardzo wdzięczny i nawet oddam w zamian "Uśmiech Kierownika" :mrgreen:
marcin133 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Szukam strony na temat budowy modeli No żeś dowalił :devil: Prawie jak pytać się gdzie jest drzewo w lesie czy gdzie jest piasek na plaży :devil: Na poważnie: Tu na forum też o ile mnie pamięć nie myli takie proporcje były podawane (skan) i o ile się nie mylę podawał je kolega Fokker. Odszukanie pewnie zajmie chwilę bo to było gdzieś przy okazji w jakimś temacie... EDIT: - coś mi świtało ale to jednak tyczyło się szybowca: proporcje szybowca. - Tutaj proporcje samolotu na stronie modelarz.com - i dwa rysunki jakie udało mi się jeszcze znaleźć Rysunek1, Rysunek2
madrian Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dzięki, to chyba był ten drugi link. :wink: Mimo wszystko "ciasteczko" dostaniesz i uśmiech kierownika też. :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.