Pawel_W Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Prosty objaw - zapalają się diody, ale ekran ciemny po włączeniu. Jeśli to to... no to już wiesz co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Jeśli to to... no to już wiesz co No to wlasnie bylo to to ... I pewnie mi podmienili baterie w serwisie - teraz w dodatku sie dran nie nie wylacza jak zamykam mu klape .... Bede reklamowal ... Dzieki Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Z tego co rozmawiałem z kolegą serwisantem (sam mu dawałem 2 takie lapki do naprawy) możliwa jest dwukrotna naprawa. Za 3 razem naprawić się nie da. jeżeli ktoś ma porządny sprzęt do lutowania BGA to nawet i 10 razy może Ci wymienić układ graficzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 jeżeli ktoś ma porządny sprzęt do lutowania BGA to nawet i 10 razy może Ci wymienić układ graficzny Ty im tego w serwisie nie mow.... bo do konca zycia z tym zlomem zostane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 jeżeli ktoś ma porządny sprzęt do lutowania BGA to nawet i 10 razy może Ci wymienić układ graficzny Może i tak - zakładał się nie bedę, opieram się na tym co usłyszałem od serwisanta. Jakieś podstawy do tego, żeby tak powiedzieć, musiał mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Odnośnie tego licznika ładowań to w wielu przypadkach on jest odpowiedzialny za małą pojemność baterii. Jako przykład podam sytuację gdzie koleś ma w miarę nowego laptopa, często go włącza i wyłącza i wierci się z nim podczas pracy. Pada mu kabel od ładowarki który raz łączy a raz nie. chwilkę ładuje zaraz przestaje i tak prze powiedzmy godzinę kilka razy mu ładuje. sterownik zlicza to jako osobne cykle i okazuje się że ze miesiąc laptop twierdzi że bateria do bani bo zliczył np 300 cykli ładowania a ogniwa są jak nowe. co się robi w takich przypadkach: - rozbiera i sprawdza z osobna każde ogniwo - jeśli są ok to resetuje się ustawienia sterownika - jeśli nie to wymienia się uszkodzone ogniwa lub wszystkie i też resetuje sterownik To są moje doświadczenia a nie zasłyszane gdzieś plotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 co się robi w takich przypadkach: ... - jeśli są ok to resetuje się ustawienia sterownika - jeśli nie to wymienia się uszkodzone ogniwa lub wszystkie i też resetuje sterownik To są moje doświadczenia a nie zasłyszane gdzieś plotki A zdradzisz jak to się robi - ten reset ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 rozbierasz baterię, sprawdzasz na jakim sterowniku, szukasz dokumentacji na necie, odczytujesz pamięć, modyfikujesz właściwe komórki i wgrywasz z powrotem do pamięci. jak ktoś to często i zarobkowo robi to kupuje całe interfejsy do komunikacji z bateriami i odpowiednie oprogramowanie do edycji zawartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Potwierdzam. Mój szwgier ma firmę i naprawia laptopy. Dokładnie jest tak jak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 cześć szkoda zakładać nowy temat, chce zapytać o laptopa - czy dobry wybór. Przeznaczenie: kupuję na studia, automatyka i robotyka, pewnie więc trochę zabawy z grafiką i programowaniem będzie. MSI VX600X-027PL za 2350 w mieście http://www.emobilne.pl/product_info.php?products_id=1776 dzisiaj prawdopodobnie go wezmę więc będę wdzięczny za szybsze rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Miałem w łapkach kilka MSI (handluję m.in. nimi), moja siostra korzysta od dłuższego czasu ze starszej wersji - VR610. Zastrzeżeń nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 No i kupiony, co prawda jakieś 250zł więcej niż na allegro, ale w razie problemów nie będę bawił się z odsyłaniem EDIT: Paweł, powiedz mi, jak się ścisza te MSI ? chodzi o te systemowe dźwięki ładowania/wylogowywania windowsa, czy otwierania folderów bez ściszania głośności muzyki? Na laptopie pokręteł nie ma, a jedynie są 3 klawisze w F'ach głośniej/ciszej/wycisz, ale one działają tylko w odtwarzaczach. Nie chcę całkowicie eliminować systemowych dźwięków, ale są za głośne (a ściszanie w panelu sterowania powoduje cichsze filmy/muzykę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 start-> ustawienia->panel sterowania -> dzwięki i urządz. audio -> zakładka dzwięki i wybierasz z listy brak dzięków i problem raz na zawsze załatwiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejacek Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 bo jeżeli stało się nagle to może zasilacz walnięty. Trzeba by podmienić inny choćby samochodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.