Luki17 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Tak jak w temacie. Co proponujecie na pierwszy raz do zrobienia, nauczenia się sterowania modelami RC, wykonanymi z depromu?
gładkilot Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ja mam zefirka i jest to bardzo fajny modelik i przede wszystkim łatwiej go wykonać niż rwd - np skrzydła ....fajnie lata szybko się robi i jest dobry do nauki
madrian Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zefirek jest nieco prostszy w budowie i nieco bardziej podatny na przeróbki. Oba modele mają podobne właśności lotne i poziom trudności. Pierwszego Zefirka zrobiłem w dwa dni :wink: RWD za to jest ładniejszy. :wink: PS - Deprom to taka słowacka firma. Maja coś wspólnego z jachtami i raczej nie robią modeli. :wink: Jeśli już to DEPRON.
Luki17 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 Słusznie pomyliłem n z m:) Dzięki za poradę, na początek zrobię Zefirka. Czy wręgi mogę zrobić z balsy 5mm, czy ze sklejki?
gładkilot Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 ze sklejki tylko silnikową ..... http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm tu masz całą instrukcję
gładkilot Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 W1ktor D Obry wybór łądniej wygląd RWD 5 ale te kołka to ci sie nie przydadza bo poczatkujacy przy nawet sąłbym wietrze idze nosem nadół w ziemie xDJa Ci na początek latac nad zbozem lub wysokimi trawami zainstALój se mozille firefox abo kup se słowniką i okólarki ok ? ;] PS nie obrarzaj się - takĄ rada tyko ;]
W1ktor Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 HeHE dzieki xD A ty nie pisz tego SE i Ą zmnast A i OKÓLARKI pisze się OKULARKI Juz nie piszmy bez sensu(STOP SPAM) Jak chcemy to poedytujemy posty xD
gładkilot Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 HeHE dzieki xDA ty nie pisz tego SE i Ą zmnast A i OKÓLARKI pisze się OKULARKI nie wyczułeś niestety tej nutki sarkazmu ;] koniec OT
Luki17 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 W1ktor dzięki za link.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.