Leda_g Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Świetnie wygląda, zresztą jak wszystkie twoje modele (no może poza pierwszym różowym .. :wink: ) Ty z tym talentem marnujesz się w tej drukarni. Chetnie tego Zlinka rozbiję, oblatam - niepotrzebne skreślić. Choć myślę że ty też powinieneś sobie z nim poradzić
marek rokowski Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Opublikowano 6 Lipca 2009 Świetny modelik, chyba powrócę do modeli elektrycznych lecz takiej jakości wykonania jak Twoje modele nie osiągnę. hehehe - masz racje Sławku - nie ma szans! ... dlaczego? Twoje modele są dopieszczone na maksa, każda listwa, usztywnienie, wręga a konstrukcja jest "prawdziwa" moje modele przypominają troche rzeźby: fajnie wygladają - ale faktura powierzchni i krawedzie to niestety sama prawda - czyli epp ))
Gość slawekmod Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Ehh Marku , jak byś zobaczył moje gnioty ze styro i depronu to doznałbyś szoku.Próbowałem kiedyś wyginać depron do jakiś sferycznych kształtów i dałem sobie na wstrzymanie.Balsa jakoś lepiej mi leży w rękach ale też szału nie ma. Podziwiam Was że tak umiecie rzeźbić w depronach, styro EPP i tym podobnych.
Leda_g Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Kilka zdjęć z prób oblotu modelu, niestety zbyt tylne wyważenie oraz moje braki pilotażowe spowodowało przykre spotkanie modelu z matką ziemią. Ale z tego co wiem to model jest już gotowy do kolejnego oblotu. Tutaj kilka zdjęć przed startem Oraz po "lądowaniu"
jary14 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Może jakiś filmik ?? Dlaczego tam konkretnie model zapragnął dopaść tego biednego krecika ?? Model robi na mnie wrażenie, ale ja jednak bym bardziej go widział w malowaniu Żelaznego
marek rokowski Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Opublikowano 8 Lipca 2009 Mirek tego jeszcze nie wie... naprawdę cos jestem ostatnio przytrzymany po lekach... hehehe-nie miał szansy polecieć tym modelem! w trakcie prac wykonczeniowych zmieniłem silnik na emaxa: mocniejszy -ale o połowę LŻEJSZY! i nie sprawdziełm wyważenia pochłonięty stertą rozwiązań innych problemów: bebechów , mocowanie aku etc) Srodek cieżkości był... prawie przy spływie! :oops: ale ze mnie :ass: ! nie wiem jakim cudem Mirecki utrzymał go tak długo nad Matka-Ziemia ale trzeba przyznać ze obrazenia jak na klasycznego kora z ok10-ciu metrów prawie żadne: oderwany silnik i pęknięcie wregi w kadlubie pomiedzy skrzydłami naprawa trwala jakies... 5 minut! bezśladowo! vive la EPP! no i czasowy Impotentus znowu jest Erektusem! Ps co do malowania: taka jest idea fix ze jesli Zlinek bedzie miał zapędy do zacnego śmigania po niebie - jego następca dostanie prawdziwe malowanie czerwono-biało-czarne ale przyznacie że w wersji improwizowanej jest bardzo wesoły co nie?
kamil_rc Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Akurat byłem przy oblocie Zilna. Z tego co widziałem to model porostu zawisł na śmigle i przepadł na skrzydło z niewielkiej wysokości. Ale to jest EPP i model po paru kroplach kleju byłby gotowy do lotu . Malowanie naprawdę superowe. P.S. Wyprzedziłeś mnie Marku
Leda_g Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 Dziś na urodziny Marka udało nam się zrobić oblot Zlinka. Teraz to rozumiem, modelik lata jak ta lala. Zero problemów w locie, tylko małe trymowanie. Model bardzo czuły na lotki i ster wysokości. Choć miałem Expo na poziomie 65% to modelik momentami wydawał się nerwowy Tutaj filmik z oblotu
jary14 Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 Gratuluję, model już lata jak po sznureczku Wszystkiego Najlepszego Panie Marku :!:
marek rokowski Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Opublikowano 10 Lipca 2009 a dzięki za życzenia z modelem trzeba bedzie jeszcze toche powalczyc - dobrze że Mirecki ma do mnie cierpliwość ;')
Wojtek Sz Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Odgrzeje bardzo starego kotleta!! Czy masz zamiar wrócić do tego projektu.
marek rokowski Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Opublikowano 4 Marca 2011 hehe - tak Wojtku jak tylko przewali mi sie w pracy - zaraz się za niego zabieram
CezaryK Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 No i co "przewaliło Ci się" :wink: - z całą pokorą czekamy :twisted:
m_atrix Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Oj czekamy czekamy, nie wiem czemu ale jest kilka maszyn za które dałbym się pokroić do nich miedzy innymi należy Zlin i Dromader. Ale ze jeszcze umiejętności mam słabe to czekam na odpowiednia chwile...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.