alchemique Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 tam jest jakis problem z softem. Ja wszsytko u siebie sprawdzalem, robilem nowe modele, zmienialem mode, sprawdzane byly potencjometry itd. U mnie zrobil sie sam mix lotki z wysokoscia czy jakos tak. Aparature oddalem do sklepu, kupilem inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Reset całego nadajnika to ostateczność. Zresztą trudno będzie określić, czy coś się naprawiło, bo klopoty są co kilka tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Może faktycznie coś siedzi w sofcie i przydałaby się wizyta w serwisie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 A gdzie może być najbliższy serwis Futaby? Prefect hobby w krakowie? Czy gdzieś indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 RCSkorpion jest oficjalnym przedstawicielem ale może zaboleć finansowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ze schowaną anteną zasięg bez problemu około 100 metrów. Zostają dwie możliwości: albo oporgramowanie aparatury ma jakiegoś buga, albo coś z tym potencjometrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 1- sprawdz dokladnie zasieg aparatury wg schematu forum. 2- wymien badz zrob mostek na przewodach potencjometru do płytki czasem sie przerywają i daja takie objawy. 3- reset to masz zawsze jak zrobisz wył/zał chyba ze macie na myśli kalibracje ale to inna bajka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 1- sprawdz dokladnie zasieg aparatury wg schematu forum.2- wymien badz zrob mostek na przewodach potencjometru do płytki czasem sie przerywają i daja takie objawy. 3- reset to masz zawsze jak zrobisz wył/zał chyba ze macie na myśli kalibracje ale to inna bajka . Reset> miałem na myśli kasowanie wszystkich ustawień do wartości fabrycznych.W sprzęcie którym się zajmuję zawodowo reset oznacza kasowanie zawartości pamięci do ustawień domyślnych a nie ponowne uruchomienie urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 a to miales na mysli Ja to nazywam kalibracja co w mojej Futabie ZAP jest taka opcja i wtedy kalibruje się ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 W Graupner MC-14 był reset który kasował zawartość pamięci , była też kalibracja niezależna od resetu.Kalibracja odnosiła się tylko i wyłącznie do drążków i polegała na maksymalnym ich wychylaniu w odpowiednim programie nadajnika.Miało to na celu odczytanie przez komputer nadajnika ich maksymalnego wychylenia.Więc kalibracja , reset i restart jak sam widzisz w moim rozumowaniu znaczą zupełnie co innego i tak też działają w nadajnikach które miałem , mam lub używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ok ja to odnosze do mojej Futaby . Zresztą jakie to ma znaczenie pewnie to samo inaczej nazywamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.