eeemil Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Była kraksa - zwłok brak. W sobotę 20/06/2009 zaginął w akcji zagi, na pokładzie miał kamerkę i nadajnik video , niestety bez OSD i GPS. Kręciłem akrobacje i przy wyjściu z pętli kamerę oślepiło słońce, potem zobaczyłem tylko szybko zbliżającą się trawę i straciłem obraz. Jeśli nie znalazł nowego właściciela to leży w trawie w okolicach ulicy konińskiej, najprawdopodobniej w wschodnio-południowej części pola. Tutaj jest film z lotów w tej okolicy: Trawa tam rośnie po pas i pomimo skrupulatnego przeszukiwania całej okolicy po modelu nie ma śladu. Sygnału video po kraksie też nie złapałem. Tzagi miało 1,4 m rozpiętości, czerwone od spodu, od góry białe z czerwonym pasem przez skrzydło, winglety zielone jak depron na wiosnę. Zdjęć żadnych nie posiadam - to był drugi lot FPV i trzeci w ogóle tym modelem. Trochę ludzi tam lata więc jak wdepniecie w oklejony taśmą styropian z drutami, dajcie mi znać, nagrodę jakąś wynegocjujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.