alchemique Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Silnik: Mintor 110cc , 11km, śmigło 28x10 Mejzlik na razie , będzie coś większego pewnie niedługo (30x10 czeka tylko że nie wiem czy nie za duże) http://www.mintor.net/ Budowa: Docieranie: Przed oblotem: Start: Lata o dziwo: Wiało. Mina srającego kota na pustyni: Harrier, zwis męski i roll: No i najlepsze, czyli glebobicie: Z podwoziem się nie miesci do auta więc trzeba było cos wykombinować: Więcej fotek się nie dało wrzucić. Graty: Mintor 110 i mejzlik 28x10 HS7955mg JR8711 na kierunek Sullivan smoke JR 922 rec. 2x 2s a123 Lipol i jakis wlacznik z regulatorem na zaplon. Komu dziękuje temu dziękuje, więcej fotek dla cierpliwych na picasa web album Jakbym teraz mial kupowac taki duzy model, to bym sie zdecydowal na jednoplata bo skrecanie tych skrzydel to katorga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 kilka fotek , parę słów ---- mam nadzieje że nie bolało :twisted: kraksa --- oczywiście wycięło silnik podczas harriera na pleckach , a jak to na dotarciu silnik był lekko przelany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Bardzo nie bolalo. Troche cyjaka i taśmy i bym jeszcze raz poleciał ale mi się spieszyło do Kraka Dla kogoś kto lata praktycznie wyłącznie elektrykami zwracanie uwagi na to że silnik może zgasnąć jest czynnością obcą. Teraz będę na to uważał. Następne loty po egzamach czyli 30 czerwca! Jupi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Silnik na dotarciu i zaraz takie loty ;D Alchemique jesteś hardkorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 z Lublina do Nowego Targu kawałek drogi opłacało się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Czy ten silnik czasem sie nie przegrzewa maska silnika jest z ogromnym wlotem tak jak w Su i Yakach 54 55 pomyśl nad zatkaniem tego bo wylot jest ze 3 razy mniejszy od wlotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Radek widzę że masz sokoli wzrok ale tam jest wszystko jak trzeba. Cała maska wlotu jest zaklejona i tylko uformowane wloty na cylindry. Jednak cię ten wzrok sokoli myli. pozdrawiam Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Oko lewe +6 prawe +5,5 to raczej sokoli wzrok nie jest. latam nisko nie zawsze powoli 8) faktycznie jest zasłonka znalazłem zdjecia na profilu baroszek.paw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Chłodzenie jest zrobione ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Chłodzenie jest zrobione ok. Ale śmigło siem pogło! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ale śmigło siem pogło! ;-) haha jakaś nowa wersja śmigieł ?? coś przegapiłem gdzie takie kupiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Najnowszy produkt mejzlika, przekrzywione śmigło o nierównomiernym skoku, znacznie redukuje moment odśmigłowy. Szczególnie polecane do 3D. Dopiero wprowadzają do produkcji, śmigło jeszcze w fazie testów. Jak polatam więcej to podzielę się wrażeniami. Więcej na stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dopiero wprowadzają do produkcji, śmigło jeszcze w fazie testów to musi być drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Najlepsze jest to że jak wejdzie do sprzedaży to cena ma być porównywalna z GWS 28x10 SF. Ja ten egzemlarz dostałem za darmo do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Podobno te smigła przykrecone odwrotnie generują ciąg we własciwym kierunku. GWS 28x10SF sprawdza się znakomicie w moim Wicherku 25 chociaz na zagranicznych forach chwalą sobie smigła Kavan 32x10 ponoć swietnie współracują z dzwonkami Tower pro ja niestety posiadam w swoim wicherku silnik z młynka do kawy i obawiam się, ze obroty moga byc za niskie Jak rozwiązałeś zasilanie odbiornika A123 masz z jakims układem zbijającym napięcie czy po prostu dwa pakiety na skrajne kanały podłączone bez regulatora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jak rozwiązałeś zasilanie odbiornika A123 masz z jakims układem zbijającym napięcie czy po prostu dwa pakiety na skrajne kanały podłączone bez regulatora ? A123 podpinam bezpośrednio do obiornika. Ten mój odbiornik to taki mini power box, wg instrukcji można przez niego przepuszczać 20A, pakiety podłącza się do takich grubych kabli. Flight log spectruma pokazuje 6,6V. Jak na razie (po jednym locie ) nie było problemów i raczej nie sądzę aby były. Czytałem na FG że ludzie te serwa bezpośrednio z 2s lipol zasilają Wtedy to musi być masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Komu dziękuje temu dziękuje, więcej fotek dla cierpliwych na pcasa web album możesz poprawić link bo ten jest do strony głównej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Pitts dostał śmigiełko Vessa, fajnie kręci. Mam jakiś filmik z pikniku, niedługo wrzucę. Fotki z RadwiecRC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Paweł tylko dopisz - oglądać przed obiadem ,a po obiedzie tylko z torebką w ręku. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Etam, relaksacyjna muzyka: QQ Pitts + Mintor 110 + Vess 28B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.