Skocz do zawartości

RWD-5 pomoc przy doborze elektroniki

Bartus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej oklej taśmą pakową, kolorową. Jeśli nie, oklej na wikol rozcięczony pół na pół (chyba nie będzie za gesty?) i oklej papierem pakowym, przeszlifuj i pomaluj farbkami. Z resztą, wszystko ładnie jest na stronie Motylastego- D.E.B.I.L.E

PS. Może się przydać. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6017

Opublikowano

Dzisiaj przyszło kilka części paczką między innymi silnik i regulator. Teraz pytanie, czy to mam połączyć w ten sposób jak na zdjęciu?? bo kolory kabli są różne... :roll:

DSCN0971.JPG

Opublikowano

Witam ponownie. Potrzebuję pomocy! :lol:

Bo skrzydło mi źle chyba wyszło. Zobaczcie:

DSCN0974.JPG

DSCN0975.JPG

A, i nałożyłem akryl na samolot, częściowo, czy to będzie ok? nie będę musiał kłaść podkładu?

DSCN0977.JPG

Opublikowano

Uwzględniłeś grubość poszycia przy wykonywaniu żeberk? Na Clark Y to raczej nie wygląda. :wink: Najlepiej skorzystaj z dema programu "Profili" wersja darmowa umożliwia zaprojektowanie pojedyńczego żeberka, z uwzględnieniem grubości poszycia i miejsc na dźwigary. Potem wykonaj dwa takie żebraka ze sklejki i Skręć je razem równo, śrubami.

Potem między sklejkowe żebraka włóż tyle pasków depronu ile żeberek ci potrzeba (plus mały zapasik na wszelkie wypadki) i obrób, używając sklejki jak szablonu. I zrób skrzydło od nowa.

Opublikowano

Hmm.. ale w planach RWD-5 są wręgi różnych wielkości...

Edit: zrobiłem już nowe i ładne, tak jak w planach. ;)

Co to jest Clark Y?

Opublikowano

Wikolem?! Może i tak wygląda na zdjęciu, ale to jest zwykły soudal lol2.gif

Dzisiaj już pewnie złożę do końca nowe skrzydła i czekam na następną paczkę

Co lepiej kupić? Spektrum DX5e za 420zł czy E-Sky 4CH 2,4GHz za 284,90zł?

Opublikowano

Spectrum, jesli Cię stać. Chyba jednak będzie miało lepszą mechanikę i ogólnie jakość wykonania.

Z drugiej strony, w HC Turnigy 9X z modułem HK i odbiornikiem wychodzi poniżej 100$... :)

Opublikowano

Już nieważne, okazało się, że jednak ostatnia sztuka z wyprzedaży przyszła dzisiaj do mnie, a sprzedawca mi mówił, że już była wysłana do kogo innego... no i jestem posiadaczem DX5e za 360zł :) jutro idę na pocztę :D

Opublikowano
no i jestem posiadaczem DX5e za 360zł

Myślę że Twoja radość jest krótka i pewnie na jesien tego roku albo wiosne przyszłego będziesz zmieniał nadajnik bo:

- mało kanałów

- drogie odbiorniki

- niskie możliwości

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no i mały mam problem, przy zamykaniu skrzydła pochwali usłyszałem dziwny dźwięk i trach patrzę kawałek pękło, nakleiłem na pęknięcie taśmę bezbarwną, co mam dale robić, oczywiście suszarką grzałem

Opublikowano

montuje właśnie serwa HXT 900(ale są maluśkie) w kadłubie. czy okryć je pianą która w tłumi te małe drgania silnika elektrycznego, czy dać sobie spokój, bo nie wiem czy po prostu się szybko nie zepsują

Opublikowano
czy okryć je pianą która w tłumi te małe drgania silnika elektrycznego, czy dać sobie spokój, bo nie wiem czy po prostu się szybko nie zepsują

Dać sobie spokój ...

Opublikowano

znowu problem, dzisiaj składałem skrzydła i wycinałem lotki, najgorsze jest to że lotka prawa ma większą powierzchnie niż lewa, jakie skutki czy zawracaniu na lotkach. czy ma je za wszelką cenne jakoś wyrównać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.