Skocz do zawartości

Aparatyra E-sky (do fms) a gra Flight simulator 2004

prykpryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam mały problem. Otóż kupiłem Aparature e-sky do FMSa.

Działa świetnie także na innych symulatorach RC.

Ale gdy chce pograc w symulator zwyczajnych samolotów to są 2 problemy:

- Wszystkie kanały są odwrócone

- nie mam kontroli nad sterem kierunku. :shock:

W windowsowym kalibratorze nie ma opcji odwracania kanałów a ponadto system wykrywa o jedną oś za dużo (której nie ma a pewnie jest sterem kierunku).

Co zrobić? Jeżeli taki temat był to przepraszam.

Opublikowano

Kupić Joystick 3-osiowy z przepustnicą. :wink: Inaczej zabijasz klimat.

Widziałem nawet kilka projektów do FS-a gdzie ludzie przerabiali na kokpit całe pokoje, żeby oddać realizm ulubionej maszyny. Latanie symulatorem lotu (nie modelu) na aparaturce RC raczej nie ma wielkiego sensu. Poczytaj fora poświęcone symulatorom - tam znajdziesz porady jakie Joye są polecane do symulatorów.

Opublikowano

Ma. Takie 4 przełączniki w prawym, dolnym rogu.

THR - Gaz

RUD - Kierunek

ELE - wysokość

AIL - lotki.

Nie wiem tylko jak Joystick w tym wykonaniu, bo E-sky sprzedaje Joystick do symulatora FMS w obudowie po 0404, ale to ustrosjtwo nie ma już nic wspólnego z aparaturą, poza wyglądem.

Opublikowano

Zawsze można rewersować "na sztywno" czyli odwrócić połączenia potencjometrów na drążkach. Mode i kolejność kanałów też, jeżeli ktoś się uprze :)

Gość Anonymous
Opublikowano

Jeżeli to jest "nadajnik" podpinany przez USB kupiony za 50zł to nie ma on rewersów bo tak naprawdę to jest to joystick dwuosiowy w obudowie nadajnika.

Opublikowano

W opcjach Flight Simulator można odwrócić działanie wybranych kanałów. Ja także musiałem odwrócić ich działanie mając tradycyjny Yoystick, gdyż stery działały odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.