prykpryk Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Cześć! Mam mały problem. Otóż kupiłem Aparature e-sky do FMSa. Działa świetnie także na innych symulatorach RC. Ale gdy chce pograc w symulator zwyczajnych samolotów to są 2 problemy: - Wszystkie kanały są odwrócone - nie mam kontroli nad sterem kierunku. :shock: W windowsowym kalibratorze nie ma opcji odwracania kanałów a ponadto system wykrywa o jedną oś za dużo (której nie ma a pewnie jest sterem kierunku). Co zrobić? Jeżeli taki temat był to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Kupić Joystick 3-osiowy z przepustnicą. :wink: Inaczej zabijasz klimat. Widziałem nawet kilka projektów do FS-a gdzie ludzie przerabiali na kokpit całe pokoje, żeby oddać realizm ulubionej maszyny. Latanie symulatorem lotu (nie modelu) na aparaturce RC raczej nie ma wielkiego sensu. Poczytaj fora poświęcone symulatorom - tam znajdziesz porady jakie Joye są polecane do symulatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prykpryk Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Niestety nie mam zamiaru kupywać joysticka. A lata się fajnie tyle że muszę trzymać aparature obróconą o 180*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ta "aparatura" nie ma przypadkiem rewersów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ma. Takie 4 przełączniki w prawym, dolnym rogu. THR - Gaz RUD - Kierunek ELE - wysokość AIL - lotki. Nie wiem tylko jak Joystick w tym wykonaniu, bo E-sky sprzedaje Joystick do symulatora FMS w obudowie po 0404, ale to ustrosjtwo nie ma już nic wspólnego z aparaturą, poza wyglądem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zawsze można rewersować "na sztywno" czyli odwrócić połączenia potencjometrów na drążkach. Mode i kolejność kanałów też, jeżeli ktoś się uprze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jeżeli to jest "nadajnik" podpinany przez USB kupiony za 50zł to nie ma on rewersów bo tak naprawdę to jest to joystick dwuosiowy w obudowie nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 W opcjach Flight Simulator można odwrócić działanie wybranych kanałów. Ja także musiałem odwrócić ich działanie mając tradycyjny Yoystick, gdyż stery działały odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prykpryk Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Michał wielkie dzięki!! Już wszystko rozwiązane. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Dzięki za plusa :arrow: Poniżej możesz pobrać darmowe dodatki - kilkanaście tysięcy : samolotów - http://www.fsimzone.com/new/downloads-cat1.html scenerii - http://www.fsimzone.com/new/downloads-cat4.html śmigłowców - http://www.fsimzone.com/new/downloads-cat7.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.