ECO400 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Panowie mam do Was pytanko. Czy ktoś z Was wie jakie powinno być wyważenie modelu? chodzi mi o SC, bo nie mam instrukcji a w internecie też nie mogę znaleźć :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Powiem Ci tak: do latania zwykłej akrobacji łapiesz go za rurę łączącą skrzydła od przodu- tak wyważony lata jak po sznurku. Jeśli chcesz się powygłupiać w powietrzy wyważ go łapiąc za rure ale od tyłu. Mam nadzieję, że dość zrozumiale napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ok ja to zrozumiałem tak: -do zwykłej akrobacji SC przed rurą -do 3D środek ciężkości za rurą tak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 No tak w uproszczeniu. To nieduży model i małe przesunięcie sporo zmienia. Ale jak napisałem wcześniej, trzymasz za rure ale w ten sposób, że nie zawijasz palców pod rurę W moich 3 sztukach tego edka tak właśnie ustawiałem i było idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ok już mniej więcej wiem o co chodzi :wink: Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Wczoraj model doczekał się oblotu Wszystko poszło bardzo sprawnie, miałem jednak za duże wychylenia i model był bardzo nerwowy. Po ich zmniejszeniu latało się super. 8) Wylatałem 3 zbiorniki i zadowolony wróciłem do domu Ale żeby nie było tak pięknie, to jakieś straty musiały być :ble: Przy lądowaniu zgubiłem tylne kółko w trawie :mrgreen: Już go nie znalazłem. Edit: model do lotu bez paliwa i maski silnika wyszedł 2480g. Edit2: krótki filmik z oblotu. Wiem że nie latam najlepiej ale ważne, że model model przeżył no i lądowanie mi nie wyszło :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 A czemu tak smutno? Model fajny latałem takim dwa lata temu i miło go wspominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Smutno w jakim znaczeniu :?: Silnik nie pracuje tak jak bym chciał :roll: na MAX gazu model ledwo robi zawis (OS Max 50SX) myślę, że jak dam śmigło 13x4 to będzie lepiej. Teraz jest 12x6 i wydaje mi się że silnik nie wkręca się na obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Tak na ucho to nie wiele brakuje motorkowi troche za bogata mieszanka na wolnych. Dokreć śrubke składu mieszanki o 1/4 i bedzie ok. Silnik zrobi sie żywszy teraz jest troszke przyduszony słychać, że wchodzi cięzko na obroty, bo mocno go zalewa na wolnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam.Fajny akcent z tą motolotnią .Gratuluje oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Smutno w jakim znaczeniu :?: Skrzypce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 A podoba mi sie taka melodyjka :wink: Sentymentalna :twisted: Ale ok. Następnym razem dam Hip-Hop. Może być :?: :mrgreen: PS: Dzisiaj przyszły śmigła 13x4 i w czwartek je przetestuje (oby nie padało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Coż, nie wiem czy nie za wiele oczekujesz od OS-max'a 50. 13X4W to chyba za dużo dla tego silnika. Ja bym próbował 12,25'' x 3,75. Ale daj znać jak Ci poszło z testem 13x4W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ten silnik trochę słabawy do tego modelu, wskazana jest 15ka 4-ro takt i śmigło 41x7 albo 15x4W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Na tym silniku i smigle 12x6 nie dało się nawet zawisu wykonac :| W czwartek polecę ze śmigłem 13x4 i zobaczymy co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 śmigło 41x7 chyba będzie wadzić o ziemię i zamęczy takie silniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Choina miał na myśli 14x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie boisz się latać z częściowo wysuniętą anteną nadajnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie boisz się latać z częściowo wysuniętą anteną nadajnika? mam moduł na 2,4ghz a antena pozostała po 35mhz służy mi jako wiatrowskaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Polatałem wczoraj Edgem na nowym śmigle 13x4 i powiem szczerze że jest masakra. Jeszcze gorzej niż na 12x6... model nawet na pełnym gazie nie chce wisieć i się cofa do tył. Na śmigle APC 12x6 przynajmniej wisiał... Doradźcie mi jakie kupić śmigło do tego silnika aby wyciągnąć z niego 100% normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.