Skocz do zawartości

Edge 540 Robbe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam do Was pytanko.

Czy ktoś z Was wie jakie powinno być wyważenie modelu? chodzi mi o SC, bo nie mam instrukcji a w internecie też nie mogę znaleźć :roll:

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem Ci tak: do latania zwykłej akrobacji łapiesz go za rurę łączącą skrzydła od przodu- tak wyważony lata jak po sznurku. Jeśli chcesz się powygłupiać w powietrzy wyważ go łapiąc za rure ale od tyłu. Mam nadzieję, że dość zrozumiale napisałem :)

Opublikowano

No tak w uproszczeniu. To nieduży model i małe przesunięcie sporo zmienia. Ale jak napisałem wcześniej, trzymasz za rure ale w ten sposób, że nie zawijasz palców pod rurę:) W moich 3 sztukach tego edka tak właśnie ustawiałem i było idealnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj model doczekał się oblotu :)

Wszystko poszło bardzo sprawnie, miałem jednak za duże wychylenia i model był bardzo nerwowy. Po ich zmniejszeniu latało się super. 8) Wylatałem 3 zbiorniki i zadowolony wróciłem do domu :)

Ale żeby nie było tak pięknie, to jakieś straty musiały być :ble: Przy lądowaniu zgubiłem tylne kółko w trawie :mrgreen: Już go nie znalazłem.

Edit:

model do lotu bez paliwa i maski silnika wyszedł 2480g.

Edit2:

krótki filmik z oblotu.

Wiem że nie latam najlepiej ale ważne, że model model przeżył :) no i lądowanie mi nie wyszło :oops:

Opublikowano

Smutno w jakim znaczeniu :?:

Silnik nie pracuje tak jak bym chciał :roll: na MAX gazu model ledwo robi zawis (OS Max 50SX) myślę, że jak dam śmigło 13x4 to będzie lepiej. Teraz jest 12x6 i wydaje mi się że silnik nie wkręca się na obroty.

Opublikowano

Tak na ucho to nie wiele brakuje motorkowi troche za bogata mieszanka na wolnych. Dokreć śrubke składu mieszanki o 1/4 i bedzie ok. Silnik zrobi sie żywszy teraz jest troszke przyduszony słychać, że wchodzi cięzko na obroty, bo mocno go zalewa na wolnych.

Opublikowano

A podoba mi sie taka melodyjka :wink: Sentymentalna :twisted:

Ale ok. Następnym razem dam Hip-Hop. Może być :?: :mrgreen:

PS: Dzisiaj przyszły śmigła 13x4 i w czwartek je przetestuje (oby nie padało)

Opublikowano

Coż, nie wiem czy nie za wiele oczekujesz od OS-max'a 50. 13X4W to chyba za dużo dla tego silnika. Ja bym próbował 12,25'' x 3,75. Ale daj znać jak Ci poszło z testem 13x4W.

Opublikowano
Nie boisz się latać z częściowo wysuniętą anteną nadajnika?

mam moduł na 2,4ghz a antena pozostała po 35mhz służy mi jako wiatrowskaz :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polatałem wczoraj Edgem na nowym śmigle 13x4 i powiem szczerze że jest masakra. Jeszcze gorzej niż na 12x6... model nawet na pełnym gazie nie chce wisieć i się cofa do tył. Na śmigle APC 12x6 przynajmniej wisiał...

Doradźcie mi jakie kupić śmigło do tego silnika aby wyciągnąć z niego 100% normy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.