KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 W specyfikacji odbiornika zostało napisane, że działa z kwarcami hitec'a. Dziś poszedłem przetestować zasięg i ... ?? na złożonej antenie pod blokiem było ok 20 metrów a na rozłożonej 50 bez żadnych kopnięć później zaczynały się zakłócenia ;/ To wina kwarcu czy odbiornika ?? Kwarc na ten sam kanał co aparatura i pojedyncza przemiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Też miałem poważne problemy w takiej konfiguracji jak podałeś z tym że ja używam Eclipsa. Na ziemi było wszystko ok, ale w powietrzu masakra, traciłem zasięg i odzyskiwałem na szczęście udało się model cało posadzić na ziemi. Skończyło się na wsadzeniu do odbiornika oryginalnego kwarcu JETI i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 czyli tak jak przypuszczałem to pewnie będzie kwarc ... no cóż 33 zł w plecy chyba ze ktoś kupi Jutro może sprawdzę na kwarcu jeti kolegi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 To wcale nie musi być wina kwarcu. Ja w swoim odbiorniku co prawda Jeti Rex 7 mini miałem kwarc Hiteca, nie było żadnych problemów z zasięgiem. Test pod blokiem nie jest wiele wart - podobnie miałem z pomiarem na garażach - 15 - 20m przy złożonej antenie ale za to z bardzo dobrym odbiornikiem podwójnej przemiany HFD 8 coś tam. Ten sam test ale na lotnisku to ponad 100m ze złożoną anteną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jutro jadę na pola i sprawdzę najpierw na moim kwarcu hiteca a potem sprawdzę na kolegi kwarcu Jeti . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 ja z kwarcem Mpx latam szybowcem termicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.