KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 W specyfikacji odbiornika zostało napisane, że działa z kwarcami hitec'a. Dziś poszedłem przetestować zasięg i ... ?? na złożonej antenie pod blokiem było ok 20 metrów a na rozłożonej 50 bez żadnych kopnięć później zaczynały się zakłócenia ;/ To wina kwarcu czy odbiornika ?? Kwarc na ten sam kanał co aparatura i pojedyncza przemiana.
dp Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Też miałem poważne problemy w takiej konfiguracji jak podałeś z tym że ja używam Eclipsa. Na ziemi było wszystko ok, ale w powietrzu masakra, traciłem zasięg i odzyskiwałem na szczęście udało się model cało posadzić na ziemi. Skończyło się na wsadzeniu do odbiornika oryginalnego kwarcu JETI i wszystko jest ok.
KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 czyli tak jak przypuszczałem to pewnie będzie kwarc ... no cóż 33 zł w plecy chyba ze ktoś kupi Jutro może sprawdzę na kwarcu jeti kolegi .
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 To wcale nie musi być wina kwarcu. Ja w swoim odbiorniku co prawda Jeti Rex 7 mini miałem kwarc Hiteca, nie było żadnych problemów z zasięgiem. Test pod blokiem nie jest wiele wart - podobnie miałem z pomiarem na garażach - 15 - 20m przy złożonej antenie ale za to z bardzo dobrym odbiornikiem podwójnej przemiany HFD 8 coś tam. Ten sam test ale na lotnisku to ponad 100m ze złożoną anteną.
KaliN Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jutro jadę na pola i sprawdzę najpierw na moim kwarcu hiteca a potem sprawdzę na kolegi kwarcu Jeti .
instruktor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 ja z kwarcem Mpx latam szybowcem termicznym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.