Grzechu Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 cześć użytkuje ktoś takie pakiety? Jeszcze nci tu o nich nie widziałem a kusi mnie 1800 3s 30C firma jest porządna, przejrzałem kilka różnych lipoli turingy i w żadnym komentarzu nie było nic negatywnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ja podłącze się pod temat a co sądzicie o tych LIPO Turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuss Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ja kupilem Turingy 2650 20C (2x), i jestem poki co bardzo zadowolony. Czas pokaze jak sie bede spisywac po dluzszym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Testowałem ostatnio 5000mAh 6S 25C. Pobór prądu w granicach 42A. Pakiecik ledwo co się zrobił letni, czas działania też był całkiem spory( ok 20min). Pojutrze zrobię konkretne testy na 5000 15C WattMeterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidpro92 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 mam pytanie czy jak kupie ten pakiet i odłoze go na jakis miesiąc(bo dopiero wtedy skompletuje wyposażenie do lotu, a chce ten pakiet kupic juz teraz) to nic mu sie nie stanie?? czy bedzie dobry do rwd-5?? pytam dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 możesz go nawet na rok odłożyć i nic mu się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 oOoo ! Fajnie ładowanie 2C i selekcja ! Super ! Jak siądą zippy to trza będzie sobie takie sprawić :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Mam pakiety Turnigy ale jest zbyt wcześnie by mówić w pozytywach . Dla mnie sezon to dopiero jakieś odniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam posiadam dwa takie pakiety Turningy: Spec. Minimum Capacity: 2200mAh Configuration: 3S1P / 11.1v / 3Cell Constant Discharge: 20C Peak Discharge (10sec): 30C Pack Weight: 185g Pack Size: 103 x 33 x 24mm Charge Plug: JST-XH Oraz dla porównania dwa takie : Spec. Capacity: 2200mAh Voltage: 3S1P / 3 Cell / 11.1v Discharge: 20C Constant / 25-30C Burst Weight: 176g (including wire, plug & shrink wrap) Dimensions: 100x34x27mm Balance Plug: JST-XH Turningy sprawiają wrażenie lepiej wykonanych - maja grubsze przewody prądowe, są zabezpieczone przed uszkodzeniem mechanicznym cel z przodu i tyłu pakietu - Flightmaxy tylko z przodu - i co najważniejsze moja ładowarka z balanserem Turningy ładuje dokładnie do napięcia 4.20V na cele (każda z 6 cel w tych dwóch pakietach ma tyle samo) Flightmaxy już inaczej 4,15 do 4,21 w zależności od celi i pakietu. Turningy są gabarytowo minimalnie większe ale są to różnice rzędu 2-3 mm. Flightmaxy ładowałem już po około 30 razy - pracują bez zarzutu - Turningy mam nowe - wypowiem się jak trochę polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablock81 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A pakiety Tuningy jakie posiadają złączki do podłączenia regulatora ?? Jest to inny standard niżeli T?? Czy ewentualnie dostępne są przejściówki czy trzeba lutować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Turnigy mają inny standard (JST-XH). Musiałem przelutować na Deans T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Turnigy mają inny standard (JST-XH). Musiałem przelutować na Deans T. Niezupełnie. JST-HX to złącze balancera. Wtyki to zabezpieczone plastikiem coś na zasadzie goldów. Co nie zmienia faktu że też musiałem przelutować na Deansa. Ja zaczynam właśnie testować wersję 2200mAh 25C 3s. Jak potestuję (a testuję z EagleTree) to dam znać o wynikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Hmm.. a nie lepsze goldy ? Sam używam deansów ale jak prądy wyższe niż 30A to pasuje goldy 3,5 zainstalować no nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 A może ładował ktoś te pakiety ładowarka firmy wow - rc? Czy wtyczka do balansera pasuje do tej ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam. Kupiłem Fullymax 3s 1300 mAh 25C i taki sam pakiet Turnigy, po kilkunastu ładowaniach i lotach tym samym modelem mam już jakieś porównanie. Regulator mam ustawiony na odcięcie pakietu przy 3V na celę, ładuję prądem 1C. Do Fullymax ładowarka niezmiennie „wbija” około 1420 mAh, Turnigy początkowo 1380 mAh, przy kolejnych ładowaniach pojemność nieznacznie, ale sukcesywnie spada, obecnie 1320 mAh. Po locie Fullymax jest ciepły, ale do momentu odcięcia latam średnio 25 min, natomiast Turnigy tylko letni, lecz czas lotu to maksymalnie 15 min w identycznych warunkach. Kolega , który też ma taki pakiet stwierdził to samo, krótszy czas lotu, ciekawe .... Ale za tą cenę chyba warto kupić. Pozdrawiam, Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Fullymax może chodziło o pakiety fligthmax? http://allegro.pl/item745642300_pakiet_lipo_zippy_flightmax_3s_11_1v_2200_mah_20c.html. Również zastanawiam się wziąć turnigy 2200 mah 3s ale Turnigy początkowo 1380 mAh, przy kolejnych ładowaniach pojemność nieznacznie, ale sukcesywnie spada, obecnie 1320 mAh. to mnie trochę martwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Mam taki pakiet pol roku trzyma pojemność. Zresztą w przypadku RWD, jak zgubi 20% to tego nie odczujesz.. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Mam taki pakiet ten turnigy czy fullymax czy flightmax? . Ile minut na tym 2200 wyciągłeś w rwd (jeżeli go używałeś w tym modelu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.