Skocz do zawartości

Platte

Pawel_W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś miał miejsce oblot nowego Tatowego skrzydła. Skrzydełko o nazwie Platte, konstrukcji styropianowej krytej taśmą i oracalem, wzmazniane rovingiem i taśmą (siatką) szklaną. Profil MH45, rozp. 124cm. Nerwowe jak nie wiem :)

Model jest bardzo dobry, ale na silne warunki. Lataliśmy na krótkim i dość niskim zboczu, przy wietrze 4-6 m/s. Ten model jest ZDECYDOWANIE na bardzo mocny wiatr. Szybki, zwrotny, ale nie nadaje się na słaby wiatr. Model wymaga jeszcze dopracowania i dokładnego wyregulowania (większe wychylenia lotek, często mimo max wychylenia reakcja była słaba). Musimy jeszcze się trochę pobawić ustawieniami w nowym MX-16 :)

Jeśli ktoś wie, jak wstawić film *.MOV na forum, niech mi napisze to filmik wrzucę :)

77dc93cff91bb47a.jpg

9613fb4488d3369f.jpg

Opublikowano

Ja teraz biorę się za salAZ'a czyli krótko mówiąc Anulę:) Projekt projektem, ale muszę mieć coś do polatania w przerwach między zajęciami :) Daję sobie na wykonanie prototypu 3 dni :)

Film się uploaduje - 12,5 mb na łączu 256 kb :| :roll:

Opublikowano

Ja robie dzwigary na szybie najpierw

Jak juz są twarde i wysezonowane kilka dni to je odklejam dopiero

Potem szlifuje{zazwyczaj tylko matuje } i naklejam na model

A profilu i wagi nie podałeś

Ogółem to za mocno drążkami machacie :P

Opublikowano

Ogólnie, to to skrzydło ni cholery nie reagowało na lotki, jak już się pochyliło to leciało jak głupie. Dletego musimy poprawić ustawienia w radiu. Profiul podałem - MH45. Waga? A nie wiem, zważę to powiem :D

Kolejne będzie takie: profil 8%, leciutkie, na słabszy wiatr, równie zwrotne i szybkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.