Pawel_W Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Dziś miał miejsce oblot nowego Tatowego skrzydła. Skrzydełko o nazwie Platte, konstrukcji styropianowej krytej taśmą i oracalem, wzmazniane rovingiem i taśmą (siatką) szklaną. Profil MH45, rozp. 124cm. Nerwowe jak nie wiem Model jest bardzo dobry, ale na silne warunki. Lataliśmy na krótkim i dość niskim zboczu, przy wietrze 4-6 m/s. Ten model jest ZDECYDOWANIE na bardzo mocny wiatr. Szybki, zwrotny, ale nie nadaje się na słaby wiatr. Model wymaga jeszcze dopracowania i dokładnego wyregulowania (większe wychylenia lotek, często mimo max wychylenia reakcja była słaba). Musimy jeszcze się trochę pobawić ustawieniami w nowym MX-16 Jeśli ktoś wie, jak wstawić film *.MOV na forum, niech mi napisze to filmik wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 użyj np. tinypic.com NO ja sie przymierzałem do niego ale wybrałem inny Ale o nim gdzieś i kiedyś indziej ładnie to sie zapowiada czekam na film ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Ja teraz biorę się za salAZ'a czyli krótko mówiąc Anulę Projekt projektem, ale muszę mieć coś do polatania w przerwach między zajęciami Daję sobie na wykonanie prototypu 3 dni Film się uploaduje - 12,5 mb na łączu 256 kb :| :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Daję sobie na wykonanie prototypu 3 dni Obijasz sie Ba ale ten klej itd... Ja sie biore teraz za coś poważnego - nauke :mrgreen: ale i model zmajstruje pomiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Może i się obijam, ale pracuję od 9 do 17, poza tym będzie dźwigar węglowy na epidianie, a wogóle to zajęcia mam w piątek to mogę sobie na to pozwolić Obiecany film: http://video.tinypic.com/player.php?v=48ptwgh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Ja robie dzwigary na szybie najpierw Jak juz są twarde i wysezonowane kilka dni to je odklejam dopiero Potem szlifuje{zazwyczaj tylko matuje } i naklejam na model A profilu i wagi nie podałeś Ogółem to za mocno drążkami machacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Ogólnie, to to skrzydło ni cholery nie reagowało na lotki, jak już się pochyliło to leciało jak głupie. Dletego musimy poprawić ustawienia w radiu. Profiul podałem - MH45. Waga? A nie wiem, zważę to powiem Kolejne będzie takie: profil 8%, leciutkie, na słabszy wiatr, równie zwrotne i szybkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.