Skocz do zawartości

Mocowanie bowdenu do metalowego snapa

Mamonir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie. W jaki sposób można skutecznie połączyć bowden (taki jak na foto) z metalową gwintowaną końcówką snapa (jak na foto) lub odrazu ze snapem (jak na foto).

Połączenia mają pracować w spalinowym trenerku.

Dzięki za wszystkie konstruktywne odpowiedzi.

m%20bowden%20czerw%20logo.jpg

2012_o%20white%20logo.jpg

kovove-vidlicky_m2_01.gif

Opublikowano

Hmm tylko drut ma 1mm średnicy a tuleja 2mm. Ja na wysunięty drut daję krople ca i wsuwam go w w biały rdzeń.Potem wkładam to na żywicy lub CA do części ze zdjęcia nr 2 i zagniatam.Jeszcze nigdy mi się to nie urwało

Opublikowano

...nie na CA, bo 'toto' białe się kruche robi i :ass: , sprawdzone :cry: .

Nie wiem, czy drut ma średnicę 1 mm, ale kiedyś ok 0,8 mm i (jak się człowiek uparł) można było zawinąć i wkleić razem z częścią białą na żywicę + obciśnięcie/zagniecenie .

Opublikowano

Może 0,8mm :) No i to chyba jest prawidłowy sposób. Lutowanie nie próbowałem ale wydaje się być zawodne :x

Opublikowano
Ale w jaki sposób lutujesz? drut ma 1mm a tulejka 2mm.Zalewasz to po prostu cyną?
Tak.

Właśnie tak jak pisał Karlem, biały plastik się wykruszył a drut z niego wysunął się mimo że był zaciśnięty. Lutowany jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...

Opublikowano

Po ca chyba rzeczywiście się to białe lubi kruszyć.Nie wiedziałem co jest przyczyną :?

Co do twojej metody to drut na końcu lutu się nie wygnie pod działaniem siły? Nie jest w tym miejscu otulony tym białym..

Opublikowano

No czyli nie jest otulone akurat w tym miejscu gdzie najbardziej może się wygiąć(chodzi mi o samo łączenie).To że jest dosunięte nie znaczy że "trzyma" :wink: .Producent chyba też nie przewidział takiego sposobu montowania :?

Opublikowano

Pozwolicie, że dołożę swoje zdanie. Ja tak robię od lat i nigdy nie zawiodło.

Metoda pierwsza:

drut po prostu zaginasz na takiej długości jaka jest głębokość otworu w części 2. Jedno zagięcie starcza, lub możesz zagiąć trzykrotnie i po włożeniu w otwór zalewasz cyną. Zagięcia służą do zredukowania luzów pomiedzy drutem 0,8 a otworem w końcówce z gwintem do snapa.

Metoda druga:

sklejasz drut CA z tym białym plastikiem i ten plastik wkręcasz bezpośrednio w snap metalowy. Trzyma jak diabli.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie gdzie można kupić ten popychacz (w białej otulinie )?

W każdym sklepie modelarskim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.