-==PEGAZ==- Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 http://www.rmg.fm/news/show/4338# wywiad z moim wujkiem - zastępcą wójta gminy Kłodawa. Od kilku lat walczy wraz z kilkoma radnymi o powstanie lotniska niedaleko Gorzowa. Jak mogę to go wspieram w tej dzielnej walce przeciw ludziom którzy nie chcą mieć między innymi bazy lotniczej pogotowia ratunkowego ... Ehhh ... jak tak można.
utopia Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Jarek - Chciałbym Cię poprzec choc duchowo ale mnie już walki zniechęciły. Nie licz na radnych . Z racji zajmowanego stanowiska w pewnej instytucji wyraziłem publicznie zdanie własne na temat PRYWATY wśród radnych . Wytknąłem wszystkim z imienia co o nich myślę bo lotnisko w Pile jest systematycznie rozkradane od prawie 10 lat . Ci co optowali za rozwojem blokowali jednocześnie obcych inwestorów z żywą gotówką i pomysłem bo jedynym interesem radnych jest nakraść zgodnie czy wbrew prawu ile się da........ Padło nawet sporo niecenzuralnych słów które to słowa wyemitowała kablówka i nawet zaliczyłem rozprawę w sądzie gdzie sędzina skwitowała "co wy mi tutaj :ass: zawracacie jakby nie było innych problemów " i obciążyła kosztami radę miasta :mrgreen: wszędzie pełno dorobkiewiczów ..największy pilski pasjonat (tfu) lotnictwa chciał przejąc lotnisko na własność za symboliczną złotówkę obiecując świetlaną przyszłość a złożył papiery na zmianę przeznaczenia obiektu ........na bazę samochodową ręce opadają. Pewnie sobie narobiłem wrogów ale jestem już na tym etapie życia kiedy można powiedzieć innym by całowali mnie w sam środek mojej tłustej ........ czaszki jeśli nie zmieni się mentalność pośród osób piastujących publiczne stanowiska to naprawdę życzę zapału..... i zdrowia
ahaweto Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam. Smutne :evil: , ale prawdziwe :cry: Pozdrawiam Adam.
utopia Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Adam znasz chyba nieco historię naszego lotniska.. Jakoś nigdy nie byłem fanem wojskowości ale żal mi tych wszystkich lotników którzy związali się z piłą a potem dostali prawdziwego kopa w ...... zazdrościć tylko tym gdzie potrafią jakoś w aeroklubach
ahaweto Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam. Tak szkoda lotniska. Kilkanaście lat temu byłem na Mistrzostwach Polski w modelach na uwięzi (jako kibic). Wszystko było zadbane organizacja wzorowa oprawa również. A pewnie niedługo przeznaczą to na tereny inwestycyjne i za kilkanaście lat powstanie piękne osiedle domków jednorodzinnych z obowiązkowym Wielkim Centrum Handlowym i tylko na starych zdjęciach można będzie zobaczyć że kiedyś w Pile było lotnisko. Wszystko się zmienia nam tego szkoda ale następne pokolenia nie będą tego żałować. Kiedyś w Pile była fabryka Albatrosów ( bardzo dawne czasy) a dzisiaj nie ma po tym śladu. A duża większość mieszkańców na pytanie o to pewnie myślałoby że chodzi o stocznie jachtową (,, ... siedem dziewcząt z Albatrosa... ,,). A my nic na to nie poradzimy :cry: . Pozdrawiam Adam.
utopia Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 ha bardzo dawno temu było lotnisko ulokowane wzdłuż ulicy Śniadeckich przy obecnych magazynach wojskowych ..... historia dlatego wspieram PEGAZ-a duchem
ahaweto Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam. Również go wspieram. Jeżeli się powiedzie ta walka będzie sukces z wieloma ojcami i nawet obecni oponenci będą mówili o swoich zasługach i poświęceniu dla sprawy. A jeżeli się nie uda no cóż u nas ludzie władzy rzadko patrzą dalekowzrocznie bardziej przez pryzmat własnych korzyści. A o lotnisku przy ul. Śniadeckich to i ja nie wiedziałem :oops: Pozdrawiam Adam.
Henio Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Krzysiu a może chcesz tą zasr.....ą tarczę od naszych przyjaciół Chętnie oddamy z Redzikowa do Piły
utopia Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 ja wam bardzo dziękuję ... kocham swoją mikrofalówkę , kocham latać gdzie lubię a nie gdzie mi pozwolą ...... co ja taki kochliwy jestem? pewnie przez lato :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.