ksionc Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam wszystkich modelarzy! Mam na imię Wojtek. Niech nie zwiedzie Was mój login , w tym roku zaczynam studia na kierunku administracja Modelarstwem interesuje się od dziecka , gdy to rozkręcałem swoje elektryczne zabawki (samochody strażackie i służb mundurowych) w celu sprawdzenia "jak to jest, ze to jeździ?". Zabawy wybebeszonymi silniczkami doprowadziły mnie do tego, ze pewnego dnia zbudowałem mój pierwszy "model". Była to łudź powstała z styropianowego talerzyka po kurczaku (barwy, o ile dobrze pamiętam, żółtej), oraz odpowiednio przyciętego i wygiętego denka z puszki od piwa jako śruba 8) Tak oto powstała "łódka" dzielnie walczyła z falami na moim oczku wodnym :faja: niestety pewnego dnia przeszła na zasłużoną emeryturę , gdyż silnik postanowił ponurkować w najgłębszym miejscu oczka wraz z baterią :cry: Tak oto moja "kariera" modelarza się zakończyła. Później przyszła szkoła, pierwsze obowiązki, czas zaczął płynąc dużo szybciej niż w czasie gdy miałem kilka lat. Cały czas jednak interesowałem się lotnictwem (kompleks Ikara jak ja to mówię). Pewnego dnia wypatrzyłem na allegro ciekawy model Corsaira z epp, obejrzałem filmik... no i zaczęło się Mimo drwin ze strony siostry "mały Wojtuś zabawkę kupuje" nabyłem mój pierwszy samolot rc. Po kilku udanych i mniej udanych lotach stwierdziłem ze to jest to, zarejestrowałem się na Waszym (właściwie Naszym) forum i rozpocząłem budowę RWD-5. Ale nie dlatego ze corsair mi się znudził, po prostu chciałem mieć coś do spokojnego polatania bo mój "korsarz" lata jak dziki :jupi: I to z grubsza tyle. Mam nadzieje, że żaden Admin nie zaśnie podczas czytania mojego wywodu. :wink: Soory, że się tak rozpisałem ;P (napad weny, wybaczcie) Pozdrawiam wszystkich modelarzy! Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Witamy na forum kolejnego modelarza z woj. Lubelskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 hrrrrr hrrrr hrrrrrrhrhrrrhrrrr hmmmhmm Co to ja mialem ... ?? A - Witaj Pamietam jak kieeedys daaaaawno teeeemu mialem taki czolg z ZSRR - co to mial 2 silniczki i sterowany byl kabelkowym pilotem. Czolg szybko szlag trafil - (moze nie powinienem go kleic na klej z maki - pamietacie jeszcze ?? ) , zas silniczek zamontowalem w samolocie z klockow.... Smiglo z tektury.... Ale nawet spore sukcesy mialem - przemieszczal sie do przodu ten potwor - zasilanie z baterii plaskiej pozwalalo pokonac prawie cala dlugosc dywanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Witamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.