tadek041 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam nie wiem czy to dobry dział ale zapytam tutaj otóż mam pytanko jakie polecacie wtyczki do li-poli oprócz złącza typu dean T Byle by były jak najmniejsze i nadawały się do wszystkich pakietów zarówno tych 7,4 jak i tych 22 V co myślicie o tych wtyczkach bec >? Link poniżej proszę o odpowiedz i pozdrawiam. http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2205 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Bec jest "niskoprądowy". Ciągły do 3A. Już lepiej Tamiya. Użyj goldów, Luke :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 a gdybym użył goldów 2mm wystarczą do zasilania zarówno tych pakiecików 2s jak i 6 s ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Nie. 4 mm minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Raczej nie dasz rady przylutować goldów 2 mm do pakietu 6s (a nawet do 3s 20 C - bo z takimi mam styczność) - im większy prąd rozładowania pakietu, tym większe konektory są potrzebne. Ja do pakietów 3s używam goldów 3,5 mm - uważam że są świetnym sposobem łączenia pakietu z regulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 ok dzięki za pomoc więc kupię sobie 4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Ja do pakietów 3s używam goldów 3,5 mm 3,5 mm zwyczajowo używa się do łączenia silnika z regulatorem - wtedy nie ma obawy, że w ferworze przygotowań nie podłączymy np. pakietu nie z tej strony regulatora albo bezpośrednio do silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Staram się nie odpinać silnika od regulatora, a jeśli już, to ostatnią rzeczą jaką wykonuję jest wyjęcie pakietu z pudełka - silnik już dawno jest podłączony . W sumie to nie wiem jakie standardy stosuje większość modelarzy - ja dla goldów 3,5 opracowałem własny: pakiet: 2 goldy żeńskie silnik: 3 goldy męskie regulator (przewrotnie ): - w stronę pakietu: 2 męskie - w stronę silnika: 3 żeńskie A ostatnio nawet mi z Chin przysłali pakiet lipol 3s z przylutowanymi 2 goldami żeńskimi 3,5 mm w niebieskiej obudowie (nie pamiętam jak się nazywa to złącze i nie chce mi się szukać ). Czyli nie musiałem robić tego czego robić nie lubię - lutować goldów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.