kamil_rc Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witam. Przedwczoraj zacząłem budowę mojego pierwszego modelu akrobacyjnego Jest to speed 400 aero. Mój model ma zwiększona rozpiętośćdo 1m. Silnik zamontuje TP210. Wykonałem juz kratownice kadłuba i stateczniki, jutro postaram sie zrobic skrzydełka. Zdjęcia wstawię jutro bo dziś już nie zdążyłem zrobić. Stateczniki wykonałem z listewek balsowych 3x3 i 3x5 wytrzymają takie?? Jakie kółka zastosować do tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Zdjęcia wstawię jutro bo dziś już nie zdążyłem zrobić. wytrzymają Mój model ma zwiększona rozpiętośćdo 1m. Silnik zamontuje TP210. ale ten układ to raczej średni pomysł osobiści emiałem model rozpiętości 80, 90 i 100cm ( błąd przy skalowaniu wydruku) I najlepiej sprawował się ten 90 z silnikiem TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Pod tp 90 cm to raczej max . Inaczej będziesz miał kłopoty z wagą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Kadłub już zrobiłem do tej rozpiętości i jak będę miał mniejsze skrzydło to będzie ok?? Już niestety nie mam materiału na następny kadłub i czasu mam mało bo teraz nie mam żadnego łatającego modelu. Tak sobie pomyślałem żeby zarazie zbudować ten model w wersi Ok 100cm i wsadzić silnik tp21 i trochę polatać na tym silniki i kupić jakiś większy silnik jak trochę polatam. Coprawda mam silnik 1 kg ciągu ale niestety się grzeje z niewiadomych przyczyn. Na początku się nie grzał a teraz się grzeje na tym samym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Obiecane zdjecia http://img262.imageshack.us/my.php?image=img1273ap8.jpg http://img233.imageshack.us/my.php?image=img1274lv7.jpg http://img53.imageshack.us/my.php?image=img1277yz9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kamil jak postępują prace bo model ciekawie sia zpowiada :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kadłub został skończony razem ze statecznikami. Jutro postaram się porobić zdjęcia modelu. Skrzydła jeszcze nie tknięte bo nie mam profilu wydrukowanego. A tak przy okazji to jaki dźwigar zastosować w takim modeliku. Myślałem nad balsa 4x4mm ale to chyba za mała. Na krawędzi natarcia zrobię mały keson z balsy 1mm. Krawędź natarcia myślałem żeby zrobić z balsy 4x4mm i dwóch pomocniczych listewek 3x3 tez z balsy. Co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ja robiłem bez kesonu, jeden dżwigar z balsy 6x3 i było deeściacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ja w tej wielkosci elektryku dawalem dzwigar 2x4 sosna a natarcie robilem z 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 OK. To tak zrobie Dzwigar 6x3mm i natarcie z balsy 4mm i znowu musze jachac do model partner po balse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja robiłem to tak: balsa 1,5mm średnia była bazą dla tego modelu, krawędź natarcie listwa sosna 3x3 i dwie listwy balsy 3/3 a na nich oparty mini keson, nakładki na żebra i krawędź spływu balsa 1mm dźwigar to dwie listwy sosna 3x3 wypełnieie balsą 1,5mm przy rozpiętości 870mm cięciwa śr 235mm przy takim kesonie i nakładkach bardzo ładnie układa się folia przy oklejaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Własnie o takim mini kesonie mówiłem Zdjec jeszcze nie mam bo akurat aparat zabrał tata do pracy i fotki porobie w niedziele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Mam takie pytanie; Ażurować żeberka?? Zawsze to mniej wagi ale nie wiem czy się opłaca ażurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 OK. Jutro pobawię się z żeberkami i postaram się wkleić zdjęcia kadłuba i żeberek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Oplaca sie, ale tylko w przypadku, gdy bedziesz bawil sie w odchudzanie innych partii modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Wiadomo staram się model zrobić najlżej A ze żeber nie ażurowałem nigdy to się w tym modeliku pobawię i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Oto obiecanje zdjeci kadłuba i zeberek. Krawedz natarcia zrobie z balsy 5x5mm i dzwigar tez z balsy 5x5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Majac troche wolnego w tamtym tygodniu zrobilem czesciowo skrzydła Nakładki i minikeson balsa 1mm. Oto zdjecia; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Nieźle to już wygląda Kamil. Oby tak dalej a będziesz miał świetnego akrobata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.