kamil_rc Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 złudzenie, skrzydał były nie przykrecone i tak sie wydaje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braian Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 fajny model myśle o takim ale nie mam planów morze dał byś jakiegoś linka a i mam pytanie cz taki model dobrze by mi latał mam silnik tower pro 24g o ciągu 530g lipole mam 1300mAh 80g serwa SG90 9g regiel 12A 9g odbiornik sanwy RX-831 :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Mysle, ze bez pionowych szaleństw ale powinieneś ładnie pociągnąć ten model w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Plany http://www.flymodels.co.u...o/sp400aero.htm Jezeli zrobisz model ok. 80cm rozp. to moze zawis byłby mozliwy. Ja do swojego modeliku planuje załozyc silnik o mozy ok 400W i aku ok 2000mah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Z depronu tez dobrze lataja :wink: . Jaka rozpietosc robisz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braian Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 myśle że gdzieś tak 80cm moze 90cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam Swego czasu popełniłem taki model i lata bardzo dobrze, ale niestety jak to funfly jest czuły na wiatr. Ma wdzięczna nazwę ziutek J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Marek_Spy, Bardzo ladny model po nowym roku tez sobie coś takiego stworze,bardzo podoba mi sie pokrycie takiego modelu folią transparent poprostu miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Też zauroczył mnie ten model jestem w trakcie jego budowy. I jak kolega danylotnik potwierdza super sie prezentuje w transparent"nej folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam Ale radze go trochę przebudować tzn. wydłużyć cześć przednia kadłuba są kłopoty z wyważeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 A ile tak mniej wiecej nalezy wydlużyć przod kadłuba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 A ile tak mniej wiecej nalezy wydlużyć przod kadłuba?? 5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Marek_Spy - Może Pan powiedzieć ile Pański model waży do lotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Oto postępy z budowy mojego modelu parę elementów jest położonych na modelu do zdjęcia :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam Wiec zbudowany super ale ja bym doradził : 1- Przedłużyć przednia część o wartość taka jak od natarcia do wregi przedniej. umieścić aku z przodu w dolnej części a srodek ciezkosci dobrać położeniem serw . 2- zwiększyć szerokość lotek o ok 1 cm 3- wzmocnic kadlub sklejka 1 mm tzn kratownice nad skrzydlem 4- w skrzydlach wzmocnic czesc przy kadlubie i krawedzi skrzydla nie wiem czy to jasno opisałem Nie wiem ile model wazyl teraz jest na emeryturze wiec wisi i czeka na reaktywacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 U mnie dwia najdłuższe elementy kadłuba i te zaraz nad skrzydłem to sosna nie balsa. (inny odcien na zdjęciu) skrzydła maja dwa dźwigary z sosny i krawędź natarcia to 5x5 balsa + keson z balsy 1mm. O lotkach będę pamiętał. a kadłub planuje wydłużyć o 4 może 5 cm. EDIT: wzmocniona tam jest wedle rady Kamil_rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ok ale on sie lamie w miejscu krawedzi splywu przy kadlubie . Tam daj wzmocnienie , albo wzmocnij krawedz splywu pierwszej kratownicy od kadluba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 kamil_rc ten link podany przez ciebie nie działa. czy mógłbyś podać właściwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Chyba co chwile adres zmieniaja . Oto poprawny link http://www.flymodels.co.uk/plans/sp400aero/sp400aero.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Długooo nic nie pisałem, ale tak to bywa, praca szkoła itp. Niedawno skoczyłem Speeda i pomyślnie go oblatałem. niżej fotki jak sie prezentuje i krótki filmik kręcony przy dość mocnym wietrze. Model rewelacja miałem pewne obawy przy oblocie ale z chwilą rzucenia modelu z 1/2 gazu lot w górę pod kontem bliskim 45 stopni mnie nie dość ze zaskoczył to uspokoił. Oczywiście przed realnym oblotem odbyły sie "loty" pod żyrandolem w celu ustawiania sterów. Ciekawostka: model został obklejony folia do przyciemniania szyb samochodowych z lidla która była na promocji za 9 zł. 300x100cm i do tego dwa paski chyba 150x50cm. częściowo obklejony jak dla mnie świetnie sie już prezentował. Waga gotowego do lotu, w tym Pakiet 3S 2200, aluminowy kołpak i smigło składane AeroNaut Cam Carbon 7x6, regiel 30A TP, 2 Serwa Esky i jedno Gws, odbiornik Dynam. tuz przed wyjściem na oblot:) Już po paru lotach jak widać nadal cały. W trakcie Operatorka wystraszyła sie niskiego przelotu i zrezygnowała z dalszego kręcenia Film Edit: Link już poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.