szirokez Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jakoś tak póżno tu zawitałem chociaż powinienem od razu. Witam wszystkich modelarzy. Trochę o mnie: mam 28 lat w modelarstwie siedzę od podstawówki, zaczynałem od jaskółki, potem pierwsza aparatura 2kanałowa i szybowiec własnego pomysłu. Ogólnie długi czas latałem szybowcami zbudowanymi przez siebie, dzięki nim nauczyłem się jak wykorzystać żagiel i termikę. Przyszedł czas ze sam latałem jako pilot paralotni a póżniej paralotni z napędem, niewiele tego w sumie około 7h w powietrzu. Niestety kontuzja kolan trochę ostudziła zapał do paralotni i wróciłem do modeli RC. Szybowce wyposażałem w napędy spalinowe ale chciałem spróbować też z samolotami i tak powstał wykonany prze ze mnie model z silnikiem os max 25FS o rozpietosci 1,4m, model nie startuje z ziemi ale dzięki temu ze jest smukły w powietrzu latał dobrze, obecnie przygotowuje go do silnika MDS 6,5. W koncu postanowiłem ze kupie coś z zestawu bo tylko cały czas budowałem i tak stałem sie posiadaczem Super Air Black Horse z silnikiem ST 7,5cm, model bardzo fajny w pilotażu. To by było tyle o mnie. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.