Mikx Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Jakie śmigiełko było by najlepsze do silniczka Permax 400 , regulator Jeti JES 020 plus, pakiet Kokam 2000mAh 7,4V, model MiniMag Multiplex ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Typowo o ile kojarzę do tego silnika szło 6x3. Rewelacji raczej nie oczekuj z takim napędem. Silniki szczotkowe trochę lepiej wypadają po zastosowaniu przekładni i większego śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A jaka przekładnia była by do tego silniczka najlepsza?? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 4:1 lub 3.8 :1 planeta i wtedy mozesz zakładać 12x8 a nawet 13 x7 to podałem do motoszybowca .Nie doczytałem że do MiniMaga. U mnie to cudo latało na orginalnym śmigle i pakiecie 8x 1100 NiMh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Może dzisiaj uda mi się go oblatać i zobaczymy jak będzie. Dzięki za pomoc :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 biały gunther 125x110 u mnie sprawdziło się. Możesz też spróbować 7x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ten silniczek ma trochę za mało mocy jak na ten model. Idzie do mnie już trochę mocniejszy taki-3F EMAX Blue Sky BL 2215/20 Outrunner. Musze jeszcze jakoś podstawę do zamocowania łoża wykombinować i będzie fruwał jak prawie jak messerschmitt :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zakładam, że do silnika 3F masz regulator 3F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 No oczywiście =) aż takim początkującym to ja nie jestem A mocowanie planuję zrobić coś podobnego jak a_skot- MiniMag . Mam pytanie czy to mocowanie (Sklejkę) od razu trzeba wkleić do modelu uwzględniając skłon i wykłon silnika ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Kolega MiniMagiem lata około 1 godz. na tanim dzwonku 3f i podłącza 2 pakiety 2s równolegle od Lamy. Ten model ładnie szybuje i z powodzeniem można szukać termiki. Jak obniży lot to znowu do góry. Z powodzeniem wykonuje także pętle. Zdjęcie znajdziesz w Imprezy modelarskie/Bydgoszcz i okolice str.8 i 9 Roberta 12160 A tak w ogóle jest bardzo dużo zdjęć i filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.