Skocz do zawartości

Wypadek szybowca w Radawcu 2 osoby ranne

kylorc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tata odwiedził w szpitalu Karola.

Po operacji kręgosłupa Karol może ruszać palcami u nóg i rękami.

Jest przytomny, ma pęknięte obie nerki i dużo urazów wewnętrznych.

Najgorszym problemem u niego jest kolano, ponieważ muszą zoperować to kolano, a na razie Karol nie nadaje się na operacje. Każdy dzień zwlekania z tą operacją, może spowodować, że Karol będzie miał, sztywne kolano.

Z wujkiem bez zmian, odwiedziłem go dzisiaj wieczorem. No i wchodząc do niego, przestraszyłem się troszeczkę jego wyglądu nawet go nie poznałem. Najgorzej wygląda twarz, ponieważ ma złamany nos i dużo krwiaków na twarzy

Jak czegoś się dowiem to napiszę Pozdrawiam.

Opublikowano

Rozmawiałem dziś z ludzikami z naszej sekcji, którzy mają trochę lepszy wgląd w sytuacje niż ja. Powiem tak - cieszę się, że obaj piloci żyją, i nie chcę już zagłębiać się w przyczyny. Niech komisja ustali. Z opowiadania wiem, jak wyglądała sytuacja na miejscu zdarzenia... Życzę pilotom powrotu do zdrowia i czekam na orzeczenie komisji.

Opublikowano

A czy w innym mieście można oddać krew ze wskazaniem na ten cel?

Chętnie bym spróbował odciążyć nieco żyły bo mnie ostatnio z byle powodu krew zalewa :mrgreen: .

Opublikowano

Na pewno można. Moja małżonka tak oddawała krew dla swego ojca. Mało tego. Nie musi być ta sama grupa krwi. Można oddać krew o dowolnej grupie ze wskazaniem na cel. Nawet jeżeli osoba potrzebująca ma inną grupę.

Opublikowano

W takim razie spróbuję jutro uderzyć do lokalnych pijawek. Może mi te niecałe pół litra krwi utoczą. Ostatnio (rok temu) coś grymasiły, że poziom leukocytów mam za wysoki. Do stracenia nie mam nic, a nuż się uda zrobić coś z pożytkiem.

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z oddawaniem krwi przez osoby niepełnoletnie ? Zgoda rodziców, czy po prostu jest to niemożliwe ?

W sumie też by można było sie szarpnąć na troche tego trunku wampirów ;).

Opublikowano
A jak wygląda sprawa z oddawaniem krwi przez osoby niepełnoletnie ? Zgoda rodziców, czy po prostu jest to niemożliwe ?

Musisz mieć 18 lat, na dodatek wagę chyba powyżej 50kg i jeszcze parę innych warunków.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.