kylorc Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Tata odwiedził w szpitalu Karola. Po operacji kręgosłupa Karol może ruszać palcami u nóg i rękami. Jest przytomny, ma pęknięte obie nerki i dużo urazów wewnętrznych. Najgorszym problemem u niego jest kolano, ponieważ muszą zoperować to kolano, a na razie Karol nie nadaje się na operacje. Każdy dzień zwlekania z tą operacją, może spowodować, że Karol będzie miał, sztywne kolano. Z wujkiem bez zmian, odwiedziłem go dzisiaj wieczorem. No i wchodząc do niego, przestraszyłem się troszeczkę jego wyglądu nawet go nie poznałem. Najgorzej wygląda twarz, ponieważ ma złamany nos i dużo krwiaków na twarzy Jak czegoś się dowiem to napiszę Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Rozmawiałem dziś z ludzikami z naszej sekcji, którzy mają trochę lepszy wgląd w sytuacje niż ja. Powiem tak - cieszę się, że obaj piloci żyją, i nie chcę już zagłębiać się w przyczyny. Niech komisja ustali. Z opowiadania wiem, jak wyglądała sytuacja na miejscu zdarzenia... Życzę pilotom powrotu do zdrowia i czekam na orzeczenie komisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Władze Aeroklubu Lubelskiego zaapelowały o oddawanie krwi dla poszkodowanych pilotów. Szczegóły na stronie aeroklubu: http://aeroklub.lublin.pl/news/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A czy w innym mieście można oddać krew ze wskazaniem na ten cel? Chętnie bym spróbował odciążyć nieco żyły bo mnie ostatnio z byle powodu krew zalewa :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Przyznam szczerze - nie wiem na pewno, ale z tego co się dowiadywałem to można. Musiałbyś zapytać w stacji krwiodawstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Na pewno można. Moja małżonka tak oddawała krew dla swego ojca. Mało tego. Nie musi być ta sama grupa krwi. Można oddać krew o dowolnej grupie ze wskazaniem na cel. Nawet jeżeli osoba potrzebująca ma inną grupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 W takim razie spróbuję jutro uderzyć do lokalnych pijawek. Może mi te niecałe pół litra krwi utoczą. Ostatnio (rok temu) coś grymasiły, że poziom leukocytów mam za wysoki. Do stracenia nie mam nic, a nuż się uda zrobić coś z pożytkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A jak wygląda sprawa z oddawaniem krwi przez osoby niepełnoletnie ? Zgoda rodziców, czy po prostu jest to niemożliwe ? W sumie też by można było sie szarpnąć na troche tego trunku wampirów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 niestety niemożliwe :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A jak wygląda sprawa z oddawaniem krwi przez osoby niepełnoletnie ? Zgoda rodziców, czy po prostu jest to niemożliwe ? Musisz mieć 18 lat, na dodatek wagę chyba powyżej 50kg i jeszcze parę innych warunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nowe informacje: http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-75779.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.