maruta82 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Czy ktoś już miał doczynienia z tym modelem http://www.youtube.com/watch?v=58bSVGjRauE&feature=PlayList&p=B43F184C8DA8E6D7&index=0 podoba mi się takie dynamiczne latanie i się zastanawiam jaki model może takiemu lataniu dorównać ?
instruktor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Blade to taki model który lata jak ma górki i ostro "duje" ten model jkest przygotowany do latania na zboczu,a dorównuje mu -Blade Kiedys podałem e-adres do przedstawiciela firmy w Polsce
pabork Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witajcie:) ostatnio skończyłem składać wersję 2m, jest dość ciężki i potrzebuje sporego wiatru - wtedy pokazuje pazurki
Barlu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jak to mówił pan Szczepan jest to typowy szybowiec zboczowy Ładnie Ci wyszedł [tak przy okazji]. Rurka ogonowa jest węglowa??
instruktor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 "ostatnio skończyłem składać wersję 2m" A mozna brzydko poskładać Modele Wieśka (X -models) sa naprawdę wypieszczone
pabork Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 to wersja full carbon 8) jakość : "spitze klasse" a jak robi zzzzzzzzziuuuuuuuuuuu.....miodzio
dp Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A można wiedzieć jaki jest e-adres do Pana Wieśka ?
mammuth Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Czy cennik jest ukryty pod ktoras chmurka, a moze jakims zdzblem trawy ??? Strona fajna i bajerancka - szkoda,ze niepraktyczna :roll: A o cennik pytam powaznie.
pabork Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 nie nalazlem cennika online. mysle, ze trzeba zadzwonic.
instruktor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 podaję adres, ale do przedstawiciela , a nie do producenta (Wiesiek) gozdek1@wp.pl ,
maruta82 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzięki chłopaki o to mi chodziło i bardzo podoba mi się ten blade electro.Jak będzie cena przystępna to sobie go sprawię.
Marcin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Obawiam sie, ze cena bedzie spora. W swoim czasie modele tej firmy bywaly na allegro i ceny dochodzily do 4cyfrowych za 2metrowce.
maruta82 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Pamiętam że raz na allegro był blade ten 1,9metra cena była 700-800zl jakoś tak,to ten mniejszy musi być tańszy.
specyfick Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Może jak ktoś zorganizuje cennik to mógł by tu wstawić. Modele interesujące, jakaś alternatywa dla Kwarcińskiego na naszym rynku.
instruktor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 "jakaś alternatywa dla Kwarcińskiego na naszym rynku." No i nie masz racji Leszka modele tworzone są pod kątem termiki z tym że w dni atermiczne i bezwietrzne również polatasz . Wiesiek tworzy głownie szybowce zboczowe i teraz adaptuje do nich napęd i w zwiazku z czym to dwa różne nurty .Osobiście, zaznaczam to moje zdanie, wolę latać "Kwarcinkami" Przyjemne spokojne modele, ale pazurki ,w wytrawnych rękach :oops: potrafia pokazać
specyfick Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Miałem na myśli alternatywę na rynku, różnorodność, dostępność, konkurencję. Modellot i Blejzyk mniej więcej krążą w tym samym temacie konstrukcji. Kwarciński, Wistmodel, producent Vip'a i Xmodels o już dobre laminaty. Wszyscy polscy producenci wymienieni wyżej oferują modele w granicach przyzwoitości. Choć cen XModels nie znam a chciał bym poznać. Starling, Milenium, Vip to okolice 750 zł, więc przyzwoita cena za dobą jakość. Pod tym kontem właśnie rozpatrywałem słowo alternatywa.
instruktor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie znam konkretnych cen u Wieska ale sa wyższe
Włodek Ulas Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Specyfik te modele to nie alternatywa dla konstrukcji przez ciebie wymienionych.Cena Blade to jakieś 2x ceny w/w modeli.Zobacz jak latają modele te produkowane są w Polsce a sprzedawane pod nazwą XMODELS
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 to dodam filmiki z VIP-em http://www.youtube.com/user/leszekd1?gl=PL&hl=pl#play/all/uploads-all/2/O1_eIJsinm0
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.