qbacz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam! Trochę czytałem na ten temat i nie znalazłem bezpośredniej odpowiedzi, czy kupując moduł assan będę musiał cokolwiek przerabiac, czy wszystko pasuje (piny , mocowanie modułu itp)??
meteor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Wszystko pasuje, kupujesz moduł Assana do Futaby i wszystko śmiga od razu :wink:
qbacz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Pocieszające:) A czy ktoś zanotował jakieś problemy w połaczeniu hitec-assan? Zastanawiałem się jeszcze nad modułem syntezy, czy są wogóle jakieś powody aby brac synteze zamiast assana?
Rufio Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie jest to bezpośrednia odpowiedź na pytanie A czy ktoś zanotował jakieś problemy w połaczeniu hitec-assan? ale używam HITEC Eclipse7 wcześniej z modułem SPECTRA, teraz TYLKO ASSAN. Żadnych problemów. Czy warto inwestować w syntezę - dla mnie nie: sensowny odbiornik to jakieś 100PLN a Assan 23USD w UH.
slawko_k Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 sam wolno przymierzam się do assana bo wkurza mnie długość anteny w opticu. wcześniej miałem sanwę i antena była zdecydowanie mniejsza. co do modułu z syntezą to chyba szkoda kasy. ja mam wszystkie odbiorniki z syntezą ale nadajnik zwykły i w niczym mi to nie przeszkadza. jak kupisz assana to napisz co i jak
qbacz Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 No niestety narazie nie są dostępne.. Musze poczekać, ale już się zdecydowałem. Poza problemami z zasięgiem przeszkadza mi długa antena przy rzutach DLG.
slawko_k Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja problemów z zasięgiem nie mam odkąd zakupiłem corony z podwójną przemianą i syntezą
qbacz Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 Trochę odświeżę temat:) Mam już w swoim opticu moduł assana i jestem mega zadowolony. Modelami steruje sie o niebo lepiej, lecą jak po sznurku. Dodatkowo ten moduł pobiera chyba mniej prądu, bo nadajnik wytrzymał ostatnio 280min, a napięcie wynosiło 9,9V (później naładowałem, bo na następny dzień potrzebny mi był pełen akumulator). Dla niezdecydowanych, polecam!
GOGO Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Witam odnosnie tego Optica zmodułem też przymierzam się do zakupu modułu na 2,4GHz assan .Jak wygląda sprawa zasiegu w porównaniu z 35MHz?? Pozdrawiam Sławek
qbacz Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 Zasiegu nie mierzyłem, jedynie zrobilem test przy którym miałem problemy z 35mhz, czyli niski lot na "dużą" odległość kombatem (rozpiętość 800mm) poleciałem na ok 400m i nie było żadnego problemu, poza widocznością, w góre ten zasięg powinien byc wiele większy. Niestety mój motoszybowiec jeszcze nie jest odremontowany po wypadku (właśnie przez odbiornik hiteca 35mhz) a w ten sposób łatwiej by było osiągnąć wiekszą odległość. Może wypowie się ktoś kto testował zasięg zestawów assana?
slawko_k Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 qbacz a jak z mocowaniem antenki do modułu? widać wkręca się ją prostopadle do tylnej ścianki nadajnika. czy nie przeszkadza to? czy antenę zawsze wykręcasz żeby nei urwać tego gniazdka? czy gniazdo jest solidnie zamocowane? czy ta antena wystaje w ogóle spod nadajnika ?
qbacz Opublikowano 11 Października 2009 Autor Opublikowano 11 Października 2009 Wkładając nadajnik do walizki antenę odkręcam, czy przeszkadza? napewno trochę, ale nie jest na stałe, wiec tragedii niema. Trudno powiedziec czy gniazdko jest dobrze zamocowane, nie próbowałem go wyrywac:).
Adam R. Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 qbacz a jak z mocowaniem antenki do modułu? .......... czy gniazdo jest solidnie zamocowane? ...... Kiedyś na forum Alexa powiesiłem fotki "bebechów" Tx-a. Jak widać gniazdo jest zamocowane bardzo solidnie!
slawko_k Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 teraz widzę że antena jest od dołu modułu a nie od góry jak myślałem zatem wystaje jeszcze mniej spod nadajnika i nadajnik ją praktycznie całkowicie zasłania. to nie przeszkadza w zasięgu?
qbacz Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Nie zanotowałem jeszcze problemów z zasięgiem, ale zawsze możesz dokupić kabelek i umieścic antene wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.