Mariusz S.A.U. Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam Właściwie to mam dylemat gdzie zamieścić temat bo: jest to mały elektryk "slowflyer", wielkością to nie pół makieta a 1/5 makiety, jeśli idzie o wykonanie to makieta w 100% (niech zadecydują moderatorzy :roll: ) w locie wygląda tak: lub tak a tak na ziemi: tu jeszcze w budowie: a tak się zaczeło: Model wykonany według dostępnej dokumentacji samolotu i zdjęć (o plany modelu nie pytajcie bo nie mam) dane tecniczne: Rozpiętość 730 mm ciężar do lotu 255 gram wyposażenie: Serwa 4x Top Model TS 1118 Regulator MGM Profi 7 amper Odbiornik REX 5 Aku 2 cele Kokam 450 mA/h więcej na temat modelu jest tu: opis budowy "mesia" a i jesze bym zapomniał tak widać z pozycji pilota: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Czytam, czytam, oglądam dwa pierwsze zdjęcia... Jaki slowflyer? Ale trzecia fota mówi sama za siebie - faktycznie to maleństwo. Ale jakie ładne! Jak bym to dał do makiet. Co z tego że małe, skoro wiernie odwzorowane?! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Pieknie wyglada. Kiedys mialem takie 2szt z firmy MODELLA na CO2 Pieknie to latalo a i chyba Twoj jest robiony w oparciu o te plany bo rozmniar baaaardzo podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Też miałem takowego, z tym że w wersji na gumę, ten powstał z sentymentu po "mesiu z modelli". Jest trochę większy i wykonany bez planów, na podstawie dokumentacji i zdjęć prawdziwego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 a moze lepiej skompletowac dobrą dokumentację i wystartować w Makietach na MP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Mariusz jesteś mistrzem świata micromakiet. :shock: Trzeba było napisać. 2,7m i tak nikt by się nie zorientował. :faja: Jestem pod głębokim wrażeniem wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 ta imitacja cylindrów silnika spalinowego mnie wbiła w fotel... Piękne... Trzeba było napisać. 2,7m i tak nikt by się nie zorientował. :faja: Tylko 3 fotkę usunąć i dać coś innego, albo wymazać pilota i wstawić 2x mniejszego xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 No cóż mam powiedzieć: chylę czoła :shock: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dziękuję za słowa uznania, ale do wykonania na poziomie mistrzowskim to jeszcze trochę brakuje. Na deser filmik, tak żeby poczuć się choć troszeczke pilotem takiej maszynki: Filmik z pozycji pilota modelu. Trochę wiało jak na tak mały modelik, także może być zbyt mało realistycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyboy Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Super model. "Male" moze nie lata tak dobrze jak wieksze ale jest naprawde ladne. Pzdr Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Mnie interesuje profil skrzydła. Czy ma jakie oznaczenie. Dorzucam jeszcze takie zdjęcie. Ale śmigło zrobiłeś inne niż na planie. Przeglądałem różne www i widziałem różne malowania, profile, śmigła, wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.