Skocz do zawartości

MIg 29 600g do lotu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestm bardzo poczatkujacym modelarzem z malboRKA.Na swoim koncie mam juz kilka modeli sylwetkowych(mig 29,su 37 z rc.tomhe)właśnie skonczyłem model miga 29 ub z depronu i pusty wyszedł prawie 400g a z osprzetem do lotu wazy 600g i z tad moje pytanie czy poleci on na tym wyposazeniu(boje sie go rozbic wiec pytam)

oto wyposażenie:

E max 2822,smigło 7*54,regiel super simple 18A i pakiet 3s 1500mah 20C. na wadze wychodzi ze silnik na tym smigle ma 420g ciagu. Z góry Dziekuje za pomoc

Opublikowano

Dzieki za odp.A czy dzieki smigłu 9x5 uda sie uzyskac jakas przyzwoita predkosc lotu moim migiem?.A miał ktos z forumowiczów kontakt z serwami tower pro sg90 albo cyfrowymi mini od e-sky

Opublikowano

A czy dzieki smigłu 9x5 uda sie uzyskac jakas przyzwoita predkosc lotu moim migiem?

Nie wiem jaka dla Ciebie prędkość jest przyzwoita ale będzie latał w miarę szybko. :)
Opublikowano

Kolega chce mi dac smigło 10x6.Ono tez moze byc do tego silnika.producent niby zaleca smigła do 10 cali ale nichciałbym usmazyc nic :D

Opublikowano

Sprawdź jak chodzi na każdym ze śmigieł, które masz i zobacz jakich inni używają.(sprawdzaj czy nic sie za bardzo nie grzeje). Jak chcesz sprawdzić ciąg to w rękę i oceń sam. Jeżeli to Twój pierwszy model "ala odrzutowiec", to popróbuj latać czymś takim na symulatorze, bo nie jest to takie proste. ///pozdro

Opublikowano

To nie jest pierwszy moj prop jet.wczesniej latałem sylwetkowymi modelami miedzy innymi tym http://rc.tomhe.net/mig-29 oraz http://rc.tomhe.net/su-37 na poczatku bylo dosc ciezko ale teraz juz jest ok. Chciałem sie jescze dowiedziec jak to jest z tymi zakupami na hobby city i w innych zagranicznych sklepach modelarskich.Trzeba miec jakies spacjalne konta czy jak to z tym jest?

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.Jestm bardzo poczatkujacym modelarzem z malboRKA.Na swoim koncie mam juz kilka modeli sylwetkowych(mig 29,su 37 z rc.tomhe)właśnie skonczyłem model miga 29 ub z depronu i pusty wyszedł prawie 400g a z osprzetem do lotu wazy 600g i z tad moje pytanie czy poleci on na tym wyposazeniu(boje sie go rozbic wiec pytam)

oto wyposażenie:

E max 2822,smigło 7*54,regiel super simple 18A i pakiet 3s 1500mah 20C. na wadze wychodzi ze silnik na tym smigle ma 420g ciagu. Z góry Dziekuje za pomoc

Mam model esa na takim silniku - latam na obciętym o 1cm - śmigle 9x7 i model nieźle zapindala, więc i twój da radę. Kup też sobie śmigło 8x6 na nim też model szybko leci na takim silnku.

Serwa TP z perfecthobby wydają się być niezłe , tymbardziej ., że za tak małą cenę maja tryby metalowe. Myślę, że warto je kupić i stestować.

Opublikowano

A co myslicie o silniku emax 2812 (1535rpm/v) i smigle 9x6 przycietym na 7cali

Myślisz w dobrym kierunku. Taki model ma być szybki :) .

Choć i tutaj wielkiego szaleństwa nie będzie. Ogranicza cię trochę regulator.

Ale wybór o wiele lepszy niż pierwszy.

Uważaj, bo oba te EMAXy, przy zbyt dużym śmigle, mogą łatwo przekroczyć 18A.

Opublikowano

Mig jest juz historia za ciezki wyszedł i pakiet byl za malo wydajny. teraz mam pakiet turnigy 1300mah 20C i ciag wzrosł do 700g na 7x5 APC. wszystko lata teraz w F18. Wyszedł za ciezki bo szpachlowki sporo dalem by ukryc niedoskonałosci. F-18 ktorym teraz latam przy podobnych wymiarach wazy 401g do lotu

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.