Skocz do zawartości

graupner x412

Adam P.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Pewnie chodzi Tobie o nadajnik Graupner/JR X-412. Sam taki używam, także nabyłem za okazyjna cene.Jest to proste radio bez komputera, posiada tylko mikser V (wysokośc jest wtedy na prawym drązku, a kirunek na lewym - w mode 2). Radyjko 6 kanałowe, 5 kanał na przełączniku jedno pozycyjnym, 6 na pokretle. Jakosc wykonania 3* lepsza niz radia chinskie od Walkera itp.

Ogólnie jesli nie potrzebujesz komputera, a chcesz miec dobrze wykonane radio to mozesz kupic. Zalezy jeszcze jaka cena. Ja swoje kupilem 1,5 roku temu na Allegro za 150 zl (z przesylka) - radio + 8 aku + kwarc nadawczy i odbiorczy.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Ja swoje kupilem 1,5 roku temu na Allegro za 150 zl (z przesylka) - radio + 8 aku + kwarc nadawczy i odbiorczy.

dokladnie tak samo tylko teraz i facet chce za drobna doplata dorzucic kwarce.cena teraz(17.30) wynosi 80zl, ale szacuje ze pod koniec (1.30 rano) bedzie ok 150zl

Opublikowano

Kiedys mozna bylo kupic w http://rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_187 Futabe 4EXA - sam nadajnik z kwarcami i aku za 200 (tak mi cie cos kojarzy). Teraz szukalem i nie ma juz takiej mozliwosci, ale zadzwon, moze tylko na stronioe nie umiescili.

Teraz bym kupil taka Futabe, ma komputer i ogolnie czytajac forum wyrobilem sob ie opinie ze to dobry sprzet (znajomy z plocka uzywa i chwali ja). Na mojego Graupnera jednak nie nazekam, prosty ale pewny, na dlugo starczaja baterie i za ta cene (150) to udany zakup. Jeszcze polatam z sezon , moze dwa i zmienie juz na cos z wyzszej polki (MX-12 albo wyzej, pozyjemy zobaczymy). Powodzenia w licytacji :D

Opublikowano

dla mnie to ma byc na kilka sezonow(max 5 jak by tak bardzo brakowalo mi komputera i innych rzeczy) teraz zalezy mi glownie na cenie i na tym, zeby to nie byla jakas tandeta

Opublikowano

poszukaj używanej MC-10. Masz komputer, podstawowe miksery, DR, trymery, ustawienie wychyleń serwa i neutrum. Nie tak dawno sprzedałem Motylowi nadajnik plus zasilanie za 150 zł :) Radio ma 4 kanały,ale do rozbudowy np. o kanał na wyłaczniku potrzebujesz wyłacznika i kilku kawałków kabla, żeby mieć kanał proporcjonalny potrzebujesz potencjometru B5kOhm i kabelków. Tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.