czhomik Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam . jestem na etapie składania modelu KATANA v2 46 firmy tmpro:) w modelu zamontowałem silnik Osmax 55AX. Jakie śmigło polecacie do tego silnika i do tego modelu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwi@tek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witaj mój kolega lata na apc 16 na 6 rewela katana robi cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam wypróbuj 14/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 16/6 do 1,4m modelu ? :shock: Do silnika Osmax 55AX zalecają śmigła od 11x do 13x 6 i tego się trzymaj. Możesz też spróbować na 13x4 jeśli więcej ma wisieć a mniej szaleć. Edit: 14/4 też na dotartym silniku może być fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Latam aktualnie tą Kataną z silnikiem OS 55AX. Próbowałem z różnymi śmigłami. Mi akurat najlepiej lata się na śmigle APC 13x4W. Podobno silnik fajnie chodzi jeszcze na śmigle Graupnera 14x4, wypróbuje na pewno w niedalekiej przyszłości witaj mój kolega lata na apc 16 na 6 rewela katana robi cudaNa pewno nie na tym silniku. Jak wyszła Ci wagowo ta Katana z tym silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 jeszcze jestem na etapie składania:D jak złoże wszystko to dam znać jak wyszło wagowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 16x6 do silnika 9ccm hahaha no dobre :rotfl: mój Saito 17ccm ledwo kręci takim smigłem.16x6 zakłada się do 2 suwa 20ccm a nie 9ccm.Na 14,5x4 uzyskasz największy ciąg.Testowałem już wszystko i najlepsze osiągi uzyskałem na śmigle Cam prop Graupner 14.5x4 z 15% nitro, swieca OS no 8.Minimalnie mniejszy ciąg uzyskasz na 14x4 Bambula, a Cam propa nie kupisz u nas w kraju, więc bambulka bedzie dobrym zamiennikiem .Myśle, że do tego modelu idealne będzie właśnie smigło tego typu duża średnica mały skok da Ci duży zakres prędkosci i ogromny zapas w figurach pionowych, bo chyba właśnie o to chodzi.Jeżeli wolisz szybkosc, precyzje musisz zrobić odwrotnie zmniejszyć średnice i zwiększyc skok.Wszystko zalezy od upodoban i tego co chcesz osiągnąć PS ten silnik może rozerwać ten model uważaj z mocą szczególnie pod wiatr z taki zapasem idzie zgubić usterzenie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.