motyl Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Opublikowano 27 Maja 2007 No wreszcie się przemogłem i mimo braku czasu wolnego jednak troche pogrzebałem Wklejone MPXy z lewej strony, zamontowane serwa od klap Jutro dalsze zmagania. Jako że od wczoraj mam Wario na wyposażeniu prace musza się skończyć do soboty co by potestować nową zabawke
mariaczi__21 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 No Motyl, wkoncu sie zabrales. Czekam z niecierpliwoscia na relacje z oblotow. A co do vario - to pochwal sie jakie to jest i gdzie kupiles?
motyl Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Opublikowano 28 Maja 2007 A co do vario - to pochwal sie jakie to jest i gdzie kupiles? Narazei powiem ze to Rodzimej proadukcji VARIO więcej szczegółów po osobistych testach w szybowcu
Rafal B. Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Narazei powiem ze to Rodzimej proadukcji VARIO więcej szczegółów po osobistych testach w szybowcu Pitlab?
motyl Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Opublikowano 28 Maja 2007 a za ile ?? To pytanie już w strone kolegi Pitlaba. Jest u nas zalogowany Z tego co wiem to 600zł bez radia
motyl Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Opublikowano 29 Maja 2007 Dziś wklejony drugi MPX w prawej końcówce, no i "klapki" już działają Musze tylko zakupić silikonik na zawiasy i uruchomic lotki. Pakiet KAN3000 już zamówiony
motyl Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2007 No to ELIXIR gotowy i czeka na oblot Waga do lotu z 7 serwami i wariometrem wyszła 2750g. Trochę sporawo ale da się żyć Jakośc wykonania zestawu pozostawia wiele do życzenia i to nawet bardzi wiele. PO złożeniu płata z 3 części , ciężko jest mi określić czy klapy mam lekko zwichrowane, czy lotki:( A może mam po prostu trochę opuszczone w dół ?? Generalnie jedna strona lotki pasuje do końcówki płata, klapa pasuje do kawałka centropłata, ale już połączenie klapa i lotka ni jak nie pasują razem jest różnica 5mm :/ Zamontowałem serwo do wyczepu, przy dobrej pogodzie jutro zrobimy małe holowanko:D Jak dobrze go oblatam zamontuje hak do gumy Fotki wkrótce
motyl Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2007 Narazei muszą wystarczyć te fotki, Więcej jutro przy oblocie I zbliżenie wyczepu. nic szczególnego ale jednak
motyl Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2007 No więc oblot się odbył o skutkach moge powiedzieć wiele 2 rzuty z ręki i delikatna korekta wysokością i jest OK. Podczepiamy pod YAKa 12 i holujemy. Sprawdzam wszystkie stery, miksery itp ALL OK. to radosny okrzyk lecimy. i to był chyba najgłupszy okrzyk :/ Model tarł lewym skrzydłem robiąc cyrkiel, przeszedł na prawe skrzydło później się wyprostował i może troszkę za wcześnie go chciałem poderwać, albo za poźno zdecydowałem się na wyczepienie, teraz to już nieważne model podskoczył 0,5m nad ziemi poczym zarył w glebe. w międzyczasie szybka decyzja i gorzej trafić w przełącznik WYCZEP !! Całą sytuacje obserwowało kilka osób, bo to jednak niecodzienne zjawisko w naszych okolicach - holowanko szybowców, a szczególnie F3J Może KOJOT opisze całą tą sytuacje z punktu widzenia obserwatora. Miał najlepsza miejscówkę A to mała fotka strat Poza tym tylko wyrwany kołek centralny w skrzydle ale to 5min roboty Jako i tam mnie remont czeka wytopiłem sobie ołów w postaci noska do kadłuba
ertman_176 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 A taki pikny był, Amerykański :roll: Zachciało ci sie holowania za holownikiem zamiast jak nakazano z holu gumowego ... Normalnie aż mnie z krzesła ścieło jak to przeczytałem ... A skrzydło całe ??
motyl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2007 A skrzydło całe ?? Całe w 99% wyrwał się kołek w centropłacie spoko w czwartek loty za wyciągarką
MarekJ Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Odważny z ciebie gość. Ten model ma bardzo nisko płaty (cienki kadłub i brak podwozia) i łatwo zrobić cyrkiel przy starcie bo skrzydła szurają po trawie. Nie pomogą tu nawet najlepsze umiejętności, decyduje ślepy los i odrobina szczęścia.
motyl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2007 MarekJ, to była czysta zabawa z CATem Nie udało się to trudno. Ale nauczyłem się jednego że przełącznik od wyczepu warto mieć cały czas (a przedewszystkim do momentu oderwania od ziemi) pod palcem
MarekJ Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ale nauczyłem się jednego że przełącznik od wyczepu warto mieć cały czas (a przedewszystkim do momentu oderwania od ziemi) pod palcem To z pewnością już zapamiętsz na całe życie . Szkoda tylko, że model trochę ucierpiał.
olo Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ja na czas holowania zakładałem przełącznik w lewy drążek aparatury,najłatwiej znaleźć
motyl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2007 Całe szczęścei ze tylko TROCHE, bo wyglądało dużo gorzej :/
motyl Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2007 Elixirek juz gotowy do obloty Jutro jade po wyciagarke i około 12 wszystko sie okaze
malinn Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Szkoda, że od wyciągarki nie zacząłeś lotów. Ważne jednak że model dużo nie ucierpiał i już gotowy do lotów. Trzymamy kciuki by model pięknie wystratował i jeszcze ładniej wylądował. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.