michalpllc Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 cześć w kombacie kawasaki mam zamontowany silnik 24g latam na śmigle 8x4 ciąg nie jest zadowalający wczoraj założyłem śmigło 8x4 APC ciąg jest większy ale i tak za mało latam na pakiecie 2s czy gdybym zastosował pakiet 3s silnik miał by większy ciąg jak to wygląda procentowo po zastosowaniu pakietu 3s ???? np teraz mam ciąg 400g a po zastosowaniu pakietu 3s ile ???? czy lepiej zmienić silnik i regiel ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 mi się wydaje że masz zamałe śmigło jak na 2s, jeśli założysz 3s (o ile można tp zrobić) to na tym śmigle będzie śmigać 8). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 w kombacie kawasaki mam zamontowany silnik 24gPodałeś najmniej istotny parametr silnika dotyczący doboru śmigła. Strzelaj dalej. Przy okazji proponuję zamianę: dam ci trochę znaków przestankowych i wielkich liter za parę znaków zapytania, ok? , , , , , , , . . . . . . . . - - - - SHIFT, SHIFT, SHIFT, SHIFT mi się wydajeDokładnie! W świetle powyższych danych tylko ci wydaje się, choć z dużym prawdopodobieństwem mogłeś trafić. Ja bym się nie odważył tak wyrokować. Tobie też dać trochę kropek i przecinków? Tak wygląda bezsensowne zaśmiecanie forum. Złe przygotowania pytania, brak danych, niechlujna forma, brak ponownego przeczytania tekstu i refleksji. Z odpowiedziami podobnie. To ja przypominam: to nie jest czat dla nastolatków, ani esemesowe pogawędki! Tu wszystko można spokojnie i dokładnie opisać, oczekując przemyślanych odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ja posiadam silnik TP 2408-21 Gold Mount, przy pakiecie Fullymax 1300 mAh 25C i regiel MAG8 18A. Do tego zestawu dokładam śmigło GWS'a 8x4 i otrzymuję ciąg około 600g. Wynik 400g ciągu na pakiecie 2S jest zadowalający ale wydaje mi sie że jak na 2S to masz duże śmigiełko. Podaj więcej danych silnika to koledzy z forum będą mogli powiedzieć więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ja posiadam silnik TP 2408-21 Gold Mount, przy pakiecie Fullymax 1300 mAh 25C i regiel MAG8 18A. Do tego zestawu dokładam śmigło GWS'a 8x4 i otrzymuję ciąg około 600g.Prawie dobrze, bo zapomniałeś o najważniejszym. Ilu celowy jest pakiet? Wynik 400g ciągu na pakiecie 2S jest zadowalający ale wydaje mi sie że jak na 2S to masz duże śmigiełko.Za duże? Gadał dziad do obrazu... Idę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Przeczytalem tytul. Przeczytalem posty. ehhhhh Zmien tytul na poczatek - np. zwiekszenie ciagu w ....... (podaj nazwe silniczke), albo - optymalny osprzet do silniczka .....(tu podaj nazwe silniczka) Mam silniczki 20 gram... -jeden ma 1700KV drugi 2300KV trzeci 3300KV -ta sama firma, ten sam wyglad - kazdy uzywam z innym smiglem, innym esc, innym pakietem - czy teraz jest juz wszystko jasne ??? Sa fora gdzie za takie posty leca oficjalne ostrzezenia... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Pakiet 3S. Jeżeli do takich silników przy 2 celach używa sie śmigieł na takich jak ja używam do pakietu 3S to przepraszam ale nie wiedzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ładziak, Przepraszam i obiecuję poprawę. Wracając do sprawy ciągu, jest jeszcze druga opcja, spróbuj założyć śmigło 10x8 lub 9x7 :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczki Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 w kombacie kawasaki mam zamontowany silnik 24gPodałeś najmniej istotny parametr silnika dotyczący doboru śmigła. Strzelaj dalej. Przy okazji proponuję zamianę: dam ci trochę znaków przestankowych i wielkich liter za parę znaków zapytania, ok? , , , , , , , . . . . . . . . - - - - SHIFT, SHIFT, SHIFT, SHIFT mi się wydajeDokładnie! W świetle powyższych danych tylko ci wydaje się, choć z dużym prawdopodobieństwem mogłeś trafić. Ja bym się nie odważył tak wyrokować. Tobie też dać trochę kropek i przecinków? Tak wygląda bezsensowne zaśmiecanie forum. Złe przygotowania pytania, brak danych, niechlujna forma, brak ponownego przeczytania tekstu i refleksji. Z odpowiedziami podobnie. To ja przypominam: to nie jest czat dla nastolatków, ani esemesowe pogawędki! Tu wszystko można spokojnie i dokładnie opisać, oczekując przemyślanych odpowiedzi! Normalne Ładziak jak zwykle nie odpowiada na zadane pytanie .I kto tu zaśmieca forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Normalne Ładziak jak zwykle nie odpowiada na zadane pytanie Odpowiadam bardzo chętnie, o ile ktoś da mi taką szansę. I kto tu zaśmieca forum Ty, bo bez sensu cytujesz całą moją wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ładziak, - wróć :mrgreen: nie wiedziałem że czarny bywa wredniejszy od zielonego ( ale na lakierach samochodowych się akurat to sprawdza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczki Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Normalne Ładziak jak zwykle nie odpowiada na zadane pytanie Odpowiadam bardzo chętnie, o ile ktoś da mi taką szansę. I kto tu zaśmieca forum Ty, bo bez sensu cytujesz całą moją wypowiedź. Nie pisz takich długich nie na temat postów to nie trzeba bedzie cytować . Bez odbioru Ładziak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nie pisz takich długich nie na temat postów to nie trzeba bedzie cytować . Bez odbioru Ładziak Zawsze w podobnych tematach a było już takich spooooro zawsze znajdzie się ktoś taki... jak Ty i zawsze z tym samym przesłaniem.... kogoś nie wiedzieć dlaczego bronić ale nigdy nie odpowiadać, nie próbować nawet odnieść się do pytań zainteresowanego. Zarzucasz Ładziakowi że pisze nie na temat... chodź pisze On wyraźnie w jaki sposób nie powinno zadawać się pytań. To nie jest na temat? To nie jest próba pomocy w tym przypadku? A jeżeli sądzisz inaczej że pytanie jest prawidłowo zadane i że istnieje sensowna i jednoznaczna na nie odpowiedź - chętnie posłucham Twojej odpowiedzi.... .... chłopaki - dajcie szanse koledze zuczki odpowiedzieć sensownie i jednoznacznie na pytanie kolegi michalpllc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 tak na moje oko - zuczki posłużył się ironią, a cóż to takiego? - tej wiedzy tajemniej niestety już wam nie wyjawię :wink: Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 tej wiedzy tajemniej niestety już wam nie wyjawięI w ten sposób przeszliśmy od pytania o ciąg silnika do ezoteryki. Super. A autor tematu ma nas serdecznie w :ass: i pomimo ciągłej obecności na forum ani nie zdecydował się na jakikolwiek komentarz, ani na uzupełnienie danych silnika, za to zadaje kolejne pytania w identycznym stylu bez cienia refleksji. Może nie miałem więc racji w pierwszym moim poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A autor tematu ma nas serdecznie w :ass: i pomimo ciągłej obecności na forum ani nie zdecydował się na jakikolwiek komentarzJeszcze moment i skutecznie mu przypomne o tym watku :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A autor tematu ma nas serdecznie w :ass: i pomimo ciągłej obecności na forum ani nie zdecydował się na jakikolwiek komentarzJeszcze moment i skutecznie mu przypomne o tym watku :evil: A musi odpowiadać? Bez obrazy, ale jeśli autor tematu byłby zainteresowany dalszą dyskusją to by dyskutował. Jeśli wam się to nie podoba że on się tu nie udziela, to nie piszcie i tyle. Wypnijcie się na niego tak jak on się wypiął na was. Zaśmiecacie forum tonami bzdurnych postów o dupie marynie zwalając robotę na moderatorów. Jeśli będę mógł to usune tego posta wieczorem (pewnie nie będę mógł, bo zaraz polecą słowa krytyki itp, co zablokuje mi możliwość usunięcia), a jeśli nie to niech moderator czyszcząc ten temat z 80% postów wywali i ten post, coby niektórzy mogli go sobie przeczytać do wieczora. A przypominanie autorowi o temacie który rozpoczął brzmi conajmniej dziwnie, nie mówiąc niegrzecznie. PS. Niech ten post będzie ostatnim w tym temacie, chyba że następnym postem będzie wiadomość od założyciela tematu. EDITED 15:36 "Wpierdzielając" słonecznik doszedłem do refleksji następującej: należy ustalić jasne zasady zadawania pytań. Z drugiej strony te zasady już bez ustalania powinny być każdemu na tyle znane, by nie powodować tematów takich jak ten. Co zatem zrobić? Najlepiej byłoby nie odpowiadać, ale zawsze znajdzie sie ktoś kto napisze post w ten czy inny sposob. Może :idea: należy zamykać takie tematy zanim ktokolwiek na nie odpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A musi odpowiadać?Musi.Bez obrazy, ale jeśli autor tematu byłby zainteresowany dalszą dyskusją to by dyskutował.Bez obrazy, ale jak się powiedziało A, należy powiedzieć B - jednym słowem brać konsekwencje za to, co się pisze. Sokoro zaangażował kilka osób, by zainteresowały się tematem, zechciały mu pomóc i proszą o dodatkowe dane, to niech łaskawie ruszy :ass: i to zrobi. To minimum kultury, wychowania i odpowiedzialności. Skro tego nie robi, to znaczy że nie dorósł do naszego forum.Istotę wyjaśniłem w dwóch ostatnich akapitach mojej pierwszej wypowiedzi w niniejszym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zamiast produkować posty należy mu to zatem napisać na PW, bo tematu i tak juz pewnie nie przeczyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Powiem wam szczerze, bardzo szczerze on nas zupełnie " olał " .Chyba najwyższa pora zamknąć ten temat i nagrodzić autora. To tyle chciałem napisać, dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.