maciej1977 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam Mam aparaturę Flash5x i model Twinstar z dorobionymi klapami , moje pytanie jak to nalepiej rozwiązać jeśli chodzi o programowanie i połączenie . Nie mam niestety instrukcji do tej aparatury . Dziękuję za pomoc .
Ładziak Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Nie mam niestety instrukcji do tej aparatury . http://www.larsd.republika.pl/flash5x.html
Marcin Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Lotki na kablu Y i klapy na kablu Y - na 5 kanałach nic wiecej nie zyskasz.
Dj. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 klapy na kablu Y I musisz pamietac że w takim rozwiązaniu serwa muszą orczykami "patrzeć" w tą samą stromę - inaczej bedą wychylać sie róznicowo jak lotki na Y kablu...
maciej1977 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Lotki na kablu Y i klapy na kablu Y - na 5 kanałach nic wiecej nie zyskasz. rozumiem że przy takim połaczeniu korektę sterem wysokości trzeba robić ręcznie ? Jeszcze pytanie o wychylenie klap - ile je wychylić i kiedy klapy w dół to wysokość ??
motyl Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jeszcze pytanie o wychylenie klap - ile je wychylić i kiedy klapy w dół to wysokość ?? w dół
maciej1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Pytanko techniczne : Klapy w moim TS są zamontowane na zawiasach takich nylonowych ale nie bardzo podoba mi się ich praca czy mogę zawiasy nylonowe zastąpić specjalną taśmą do robienia zawiasów samoprzylepną ? czy to wytrzyma ? kiedyś miałem model o wadze ok 900 g i w nim lotki i wysokość pracowały na takiej taśmie a Twinstar ma prawie 1,5kg ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.