Skocz do zawartości

FLASH 5X - TWINSTAR Z KLAPAMI

maciej1977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam aparaturę Flash5x i model Twinstar z dorobionymi klapami , moje pytanie jak to nalepiej rozwiązać jeśli chodzi o programowanie i połączenie . Nie mam niestety instrukcji do tej aparatury .

Dziękuję za pomoc .

Opublikowano

klapy na kablu Y

I musisz pamietac że w takim rozwiązaniu serwa muszą orczykami "patrzeć" w tą samą stromę - inaczej bedą wychylać sie róznicowo jak lotki na Y kablu...

Opublikowano

Lotki na kablu Y i klapy na kablu Y - na 5 kanałach nic wiecej nie zyskasz.

rozumiem że przy takim połaczeniu korektę sterem wysokości trzeba robić ręcznie ?

Jeszcze pytanie o wychylenie klap - ile je wychylić i kiedy klapy w dół to wysokość ??

Opublikowano

Pytanko techniczne :

Klapy w moim TS są zamontowane na zawiasach takich nylonowych ale nie bardzo podoba mi się ich praca czy mogę zawiasy nylonowe zastąpić specjalną taśmą do robienia zawiasów samoprzylepną ? czy to wytrzyma ? kiedyś miałem model o wadze ok 900 g i w nim lotki i wysokość pracowały na takiej taśmie a Twinstar ma prawie 1,5kg ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.