wojo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Mam takie pytanie , mam model z dwoma serwami na wysokości. jak je spiąć w nadajniku futaba 9C. Co prawda zrobiłem to chyba w miejscu gdzie jest mikser z klapami. Ale to chyba bez sensu bo jest to włączane przełącznikiem. jak niechcący go wyłączę to,....... gleba. Wojtek
Boogie Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Sprobuj funkcje Ailvator. Spina kanaly 2 i bodajze 8 (pisze z pamieci).
kuba r. Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 podepnij jedno serwo pod kanał nr. 2, drugie pod ostatni - powiedzmy 8(AUX to się chyba tam nazywa), ustaw sobie na dowolnym mikserze wysokość (kanał 2) jako master, a 8 jako slave, a position przełącznika na NULL (zawsze włączony). Ustawiałem tak koledze w 4.5m Kobuzie i wszystko hula Sprobuj funkcje Ailvator. Spina kanaly 2 i bodajze 8 (pisze z pamieci).takie ustawienie robi od razu naprzemienne wychylanie sterów wysokości, jak w odrzutowcach, np F-22, a to jest chyba niepotrzebne no chyba, że potrzebne?
Boogie Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 A nie moge sie zgodzic. Wystarczy ustawic wychylenie lotek na 0% (w menu tego miksera), a wysokosci na 100% i voila. Tak mam w Ravenie i dziala bezproblemowo i zgodnie ze sztuka
wojo Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Dziekuję za podpowiedzi spróbuję Waszych ustawień. Jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś pomysły, to bardzo proszę. Myślałem że w takich radiach jest prostszy system na taką ewentualność. Odbiornik mam również Futaby 9 kanałowy 149 DP. Wojtek
kuba r. Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 nie moge sie zgodzic. Wystarczy ustawic wychylenie lotek na 0% (w menu tego miksera), a wysokosci na 100% i voila. Tak mam w Ravenie i dziala bezproblemowo i zgodnie ze sztuka no to w takim układzie oba rozwiązania są dobre i można stosować je zamiennie
Boogie Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 To chyba jest najprostsze rozwiazanie. Wchodzisz w mikser, lotki ustawiasz na zero procent, wysokosc na =/- 100%, aktywujesz mikser i gotowe. Podpinasz serwa pod 2 i 8 kanal, ew bawisz sie rewersami i jest ok. Po co kombinowac dowolnymi mikserami, skoro ten zostal do tego wymyslony?? Dowolne miksery mozna wykorzystac do czegos innego wowczas
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.