krankor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam Mam może niepoważne trochę pytanie, ale zapytam. Czy słyszał ktoś z Kolegów o jakichkolwiek przepisach ograniczających latanie modelem nad półwyspem helskim, konkretnie w okolicach Jastarni. Mam tam spędzić kilka dni i korci mnie żeby poszybować tam np. wieczorem, gdy się trochę uspokoi powietrze. Nie mam zamiaru latać nad Helem, czy jakimiś obiektami wojskowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 niestety żeby tam polatac musisz dzwonić na FIS do Gdańska. Jastarnia jest o tyle dziwna że leży w strefie MRT56 i na dodatek bliskość posiadłości prezydenckiej. Kilka lat temu za czasów pana A.K jeden glajciarz przeleciał nad posiadłością, porobił fotki toples pierwszej damy i od tamtej pory latanie tam zostało strasznie obostrzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 no to uważaj aby twój model nie został zestrzelony patriotem a tak serio to chyba ich powaliło a skąd np. P. Kowalski ma wiedzieć ze nie można tam latać czy na rogatkach miasta jest to napisane, chyba nie więc mogą Ci na skakać. Z resztą w Jastarni jest takie małe lotnisko skąd są robione loty widokowe. PS. porobił fotki toples teraz już wiemy dlaczego przerzuciłeś się na glajta EDIT: literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nie napisałem tego wyraźnie, chodzi o polatanie modelem oczywiście, konkretnie orłem, którego trzymam na awatarze tak może kawałek wzdłuż linii brzegowej. A o zestrzelenie chyba nie należy się bać, ślad cieplny mały, materiały to EPP głównie, a wygląd raczej mylący. Ale fakt, za szpiegostwo mogą mnie zestrzelić, bo czasem zakładam mu pod skrzydło kamerkę FCO2. A wiadomo jak to jest, najpierw zestrzelą a potem będą pytać co było na pokładzie :twisted: Niedużo odpowiedzi, ale i za te nieliczne serdecznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.