pszczurkow Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna lub kojarzy jakieś miejsca do latania (duże łąki, otwarte przestrzenie) w Kielcach i okolicach? Uczę się latać i potrzebuję dobrego miejsca do nauki-niska trawa najlepiej. Czy w można polatać np. w Masłowie na lotnisku?
EnzO_CK Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zapraszam. Mójcza. Mam tam działke i sam tam latam. Jedyny minus jest taki że start z ręki obowiązkowy. Ale warunki sa tam super. Jakbys chcial wpasc to powiedz. Sam sie tam nauczyłem latać i narazie świetnie mi to idzie.
krzylas Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nie jestem całkowicie pewien, ale na EPKA już chyba nie można korzystać z kiedyś przeznaczonego dla modelarzy pasa betonowego. Modelarze mają "swoją strefę" na końcu lotniska. U mnie jest dużo przestrzeni do lotów i dogodne miejsca do startu/lądowania. Mogę pomóc w nauce. Więcej na PW.
Gość slawekmod Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 W Masłowie to już chyba nic nie można odkąd położyli kawałek betonowego pasa.Tylko czekać na JumboJety,ehh ta nasza szara rzeczywistość.
pszczurkow Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dzisiaj objechałem Masłów z kilku stron, ale nie znalazłem żadnej obiecującej łąki. Potem przyszły mi jeszcze na myśl pola posłowickie ale też nic genialnego. Jak jest niska trawa to zazwyczaj czyjaś posesja lub pole... :/
Dieter165 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Ja osobiście proponuje powiat włoszczowski, pod Krasocinem jest świetny teren , idealny do polatania. Jeden z mieszkańców ma nawet dwa samoloty na własność w skali 1:1 rzecz jasna . Można poprosić kogoś o udostępnienie kawałka łąki na jedne dzień.
KrzysiekZ Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To zalezy czym chcesz latac. Jesli na zboczu to przy poludniowych i poludniowo-zachodnich wiatrach polecam Polichno. Jedziesz jak na Malogoszcz, na trawersie Checin skrecasz w prawo ( drogowskaz POLICHNO) i po jakis 200 metrach skret w lewo ( kapliczka po prawej stronie) polna droga wjezdzasz na gore. Miejce znane paralotniarzom i modelarzom. Wielokrotnie rozgrywane zawody malych form na zboczu. Przy wietrze poludniowo-wschodnim kamieniolom kolo Checin. ja osobiscie znalazlem fajna laczke w okolicach Zelejowej. Jedziesz jak na Malogoszcz, na trawersie Checin skrecasz w prawo drogowskaz ZELEJOWA 1 Po ok 1000 metrow po lewej stronie fajna laka u podnoza Zelejowej. Po starcie np elektroszybowcem mozna sie na zaglu wozic nad gora lub latac termicznie gdyz rejon jest bardzo aktywny. Znajdz kontakt z Modelmaniakiem on tam bywa czeso. Ja jak dobrze pojdzie bede tam w 2 i 3 tygodniu wrzesnia (URLOP!!!! ) Powodzenia Krzysiek
Adam B Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Cześć. Zobacz pola za Mniowem a tymi wiatrakami, może by Ci podpasowały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.