Wieczu Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam, Ostatnio tata w USA kupil mi modelik szybowca Spirit Elite (Duch Wyborowy xD), Rozpietosc skrzydel 2m, sterowanie:lotki,klapy,wysokosc, kierunek. Serwa jakie zastosowalem w skrzydlach:Lotki HS-81 Hitec, klapy: ES-05 Conrad, do kadluba wkrece HS-81. No to koniec gadania, teraz fotki: Skrzydelko od spodu: Ogolny wyglad bez statecznikow: Bez przyklejonego stat.pionowego: Instrukcja xD: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 czyli masz kojeny model na durbaszke jaka metoda wykonane jest skrzydlo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Klasyczną, pokryte folią. Widać żeberka na fotkach. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Widać żeberka na fotkach. :wink: ja nie widze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wiesz już nie wytrzymałem. Walisz posty jeden po drugim. Niektórzy nie mają tak dużo czasu jak ty i nie wydaje mi się żeby im się chciało wchodzić do danego tematu tylko po to żeby się dowiedzieć że nie widzisz żeberek. Jak nie widzisz to kup sobie okulary/soczewki a jak już masz no to idź jeszcze raz do okulisty. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Skrzydelko jest konstrukcyjne, z kesonem wiec moze dlatego niewidzisz;P. Patryk niedenerwuj sie, niektorzy niemaja poprostu tak dobrego wzroku jak ty... A forum jest od tego zeby dawac posty. Kazdy ma prawo napisac co uwaza. Moze byl ten post bezsensowny, ale od karania sa admini. WYLUZUJ Krzysiek to jest jedyny model na durbaszke oczywiscie niewliczam rakietoplanu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Teraz podaj wiecej danych i cene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Spirit Elite (Duch Wyborowy ), To chyba błąd tłumaczenia. Moim zdanie bardziej oddaje ideę Duch Wyborowej. Pozdrawiam świątecznie Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Teraz podaj wiecej danych i cene Cena to okolo 120$ niewiem dokladnie, a informacje na jego temat tutaj: http://www.greatplanes.com/airplanes/gpma0535.html ps. sry ze link do informacji podaje ale niemam teraz duzo czasu zeby cos napisac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No to szybowiec prawie gotowy Obloty 14-15 kwietnia na Durbaszce w Jaworkach Zostalo mi dokupic jeszcze dwa rozdzielacze do serw i dwa przedluzacze do serw. Musze jeszcze wkleic hak, dziwgnie (klapy i lotki) oraz mocowanie kabinki (poki co jest na tasmie przezroczystej). O to fotki stanu aktualnego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a moze jednak dasz sie namowic na wczesniejszy oblot??? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PXT Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ostatnio tata w USA kupil mi modelik szybowca Spirit Elite Też bym tak chciał :wink: Gratulacje. Model pikny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a moze jednak dasz sie namowic na wczesniejszy oblot??? :twisted: nieda rady bo kable dopiero w srode kupie po szkole. z godzine bede ustawial wszystko itp:P wiec bedzie juz wieczor.a w nastepne dni niemam czasu wiec dopiero durbaszka..;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 I tak masz dużo czasu, ja jak dobrze pojdzie to jutro odbiore dopiero zeberka na skrzydło potem w srode w nocy klejenie , czwartek w nocy oklejanie, piatek oblot, sobota - niedziela latanko a jeszcze po drodze musze skonczyc rakietoplan, ele to tylko wmontowac wyposażenie i zrobic stateczniki. Nie wiem czy wiesz ale sklep jest juz jutro czynnny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Marcin czy te pierwsze foty pezrdstawiaja model prosto po wyjeciu z pudelka,czy skrzydla sam oklejales?? :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Krzysiek troche głupie pytanie bo to przecież arf. Pozatym zobacz na instrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Bartek - a jaki model zamierzasz zrobic ?? Dzieki za informacje na temat sklepu Krzysiek - byl oklejony, musze zrobic male poprawki bo sa w niektorych miejscach pecherze... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Patryk zaczynasz mi grac na nerwach -sa ruzne wersje "arf" -Marcina znam od dawna i znam jego umiejetnosci co do oklejania -nie ma glupich pytan -to bylo pytanie nie do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Patryk zaczynasz mi grac na nerwach-sa ruzne wersje "arf" Pisze się różne. Nie ma różnych wersji ARF bo to z angielskiego znaczy tyle co gotowy do lotu (prawie) czyli brak wyposażenia rc itp. Ty miałeś zapewne na myśli ARC tzn gotowy do pokrycia czyli trzeba samemu oklejać. Następnym razem pomyśl i nie dziw się Patrykowi bo w pewnym sensie ma rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Nie wiem czy kojażysz ale miałem taką 1,5 "lekką" (heh) zboczówke. Postanowiłem dorobić do niej silnik ale jak juz to zrobilem to stwierdziłem ze moze jednak trzeba by było zrobić jakies lżejsze skrzydełka. No to machnołem w AutoCadzie żeberka i wysłałem do wycięcia, a taki leń ze mnie. Wg planów powinienem się zamknąć w niecałych 400g do lotu. A to wszystko przez świąteczne pożądki i nadmiar czasu Zobaczymy jeszcze czy się wyrobie , jak nie to jest przecież jeszcze niedawno skończony rzutek który chętnie się przejedzie w góry polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.